SEGRE

GRAFITI CREADORS

Lily Brik, art de carrer per arribar a l'espai

La lleidatana Lily Brik, seleccionada per representar Espanya en un concurs de l’Agència Espacial Europea || El guanyador intentarà pintar sense gravetat mentre descendeix de l’estratosfera

Una de les obres més espectaculars de Lily Brik que es poden veure a Lleida és aquest mural de la plaça dels Gramàtics.

Una de les obres més espectaculars de Lily Brik que es poden veure a Lleida és aquest mural de la plaça dels Gramàtics.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’artista lleidatana Lily Brik (nom artístic de Mireia Serra) ha estat seleccionada per participar en el concurs Grafiti Without Gravity, de l’Agència Espacial Europea (European Space Agency, ESA en les sigles en anglès) a la seu de Noordwijk (Holanda), dedicada a la investigació i desenvolupament de tecnologia i projectes espacials. Ella serà l’encarregada de representar Espanya en aquest esdeveniment, organitzat conjuntament entre l’ESA i The Hague Street Art, el guanyador del qual es convertirà en el primer grafiter o street artist que viatjarà a l’espai i podrà experimentar amb la gravetat zero.

Per aconseguir-ho s’haurà d’enfrontar amb nou creadors més de nou països. En concret, amb Boggie (Alemanya), Mr. Cenz (Regne Unit), Arsek & Erase (Bulgària), Welin (Dinamarca), Reser (Itàlia), Bustart (Suïssa), Serge KB (Països Baixos), Darry Perier (França) i One Duo (Bèlgica).

En declaracions a SEGRE, la creadora lleidatana es va mostrar ahir molt il·lusionada i sorpresa. “Em sembla increïble”, va exclamar. I és que s’ho val, ja que ni tan sols s’hi havia presentat, sinó que els organitzadors la van escollir arran de diversos articles publicats per diferents periodistes que parlaven sobre el seu treball en revistes especialitzades. “És fantàstic perquè molts dels seleccionats són grans noms del grafiti que fa més de quinze anys que són en aquest món i jo no considero que estigui a la seua altura”, va assegurar.

Ella és l’única dona, la més jove i la que fa menys temps que és en aquest sector. No està gens malament si tenim en compte que fa només tres anys que s’ha endinsat en el món de l’esprai. Lily Brik va explicar que els seus contrincants utilitzen tècniques molt diverses i que “la majoria pinten motius més moderns” que ella. Per dir-ho d’alguna forma, els protagonistes de les pintures acostumen a ser més convencionals, amb el rostre de la dona predominant, tot i que no sigui exclusivament la seua temàtica. Aquest era un altre dels aspectes pels quals la va sorprendre l’elecció. Això sí, donarà “el millor” de si mateixa. “Vull guanyar”, va exclamar.

La trajectòria de Lily Brik

  • La Unilla. La pèl-roja cabellera de Juliette i la seua expressiva mirada en aquesta paret solitària dels plans de la Unilla, un espai natural protegit entre les localitats d’Alguaire i Almenar, va donar a conèixer entre el gran públic Lily Brik (Lleida, 1990). Era l’estiu del 2015. Fa poc més de tres anys. 
  • Lleida. A Lleida ciutat pot admirar-se des del març del 2016 el mural que obre aquest article. Es tracta d’una donació de l’organització Mamapop amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març. 
  • Altres localitats. L’art d’aquesta creadora pot contemplar- se en nombroses poblacions de Lleida i majoritàriament (encara que no en exclusiva) en medis rurals. Així, llueix a la façana d’un hotel de Vilanova de la Barca on evoca la gastronomia catalana; la casa rural Cal Tresonito de Coll de Nargó en què rememora els raiers de la població; a les sitges d’una granja avícola de l’Albi, i a Penelles, per citar-ne només alguns exemples. 
  • Actualment. Lily Brik pinta aquests dies al Cogul el que serà un homenatge a ‘Juliette’, a la Unilla, va donar a conèixer Lily Brik al gran públic. les pintures rupestres. 

Una desena de participants competiran el pròxim maig El concurs Grafitti Without Gravity, que tindrà lloc a Holanda el pròxim mes de maig, consistirà que la desena de participants hauran de pintar durant un dia en una canva de dos per dos metres el que significa per a ells l’Agència Espacial Europea, així com l’actualitat en investigació espacial. El guanyador tindrà l’oportunitat de pintar en gravetat zero. “Crec que el que faran és pujar amb avió fins a l’estratosfera. Durant el descens és quan s’aconsegueix la gravetat zero i és llavors quan es tracta d’intentar pintar alguna cosa, suposo que petita, com una firma o alguna cosa per l’estil”, va explicar Lily Brik. En definitiva, una experiència irrepetible.

Una de les obres més espectaculars de Lily Brik que es poden veure a Lleida és aquest mural de la plaça dels Gramàtics.

Una de les obres més espectaculars de Lily Brik que es poden veure a Lleida és aquest mural de la plaça dels Gramàtics.SEGRE

tracking