SEGRE

FESTIVAL

La Mostra de Cinema Llatinoamericà rep un 25 per cent més de pel·lícules

Projectarà un total de 43 cintes entre el 20 i el 27 d’abril

La Mostra de Cinema Llatinoamericà rep un 25 per cent més de pel·lícules

La Mostra de Cinema Llatinoamericà rep un 25 per cent més de pel·lículesItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La XXIV Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que tindrà lloc del 20 al 27 d’abril a Lleida, ha rebut un 25% més de pel·lícules que l’any passat, 1.246 en total, de les que es projectaran 43, ha dit avui en la presentació de l’esdeveniment el seu director, Juan Ferrer.

Al seu torn, Ferrer ha destacat la presència d’una dotzena de països de Llatinoamèrica i Europa, que tindran l’oportunitat de presentar treballs d’"una gran varietat" i de diferents temàtiques.

El director del certamen ha volgut donar especial rellevància als premis que es donaran aquest any.

Concretament, s’entregarà el Premi d’Honor a l’actor espanyol Eduardo Noriega, el premi Jordi Dauder a la creativitat en el cinema català, a la cineasta i actriu Sílvia Munt, i els premis Ángel Fernández-Santos, a Gerardo Sánchez, i el premi Talent Llatinoamericà, al compositor argentí Osvaldo Montes.

Amb la programació i l’entrega dels esmentats guardons, des de la Mostra treballen per "professionalitzar" el certamen i crear un camí d’"intercanvi" amb Llatinoamèrica.

En aquest sentit, Ferrer s’ha referit a la possibilitat de continuar descobrint les obres de cineastes d’Amèrica Llatina però que, alhora, els catalans puguin mostrar els seus treballs a l’altre continent.

Per la seua part, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat que la Mostra impulsa la ciutat com a motor d’indústria cultural i ha destacat la dimensió educativa del certamen, amb les sessions infantils i les projeccions a la Universitat de Lleida.

Els llargmetratges que es podran veure en aquesta edició del festival són "Al desierto" (Argentina, Xile), de Ulises Rosell; "Amateur" (Argentina), de Sebastián Perillo; "Como nuestros padres" (Brasil), de Laís Bodanzksy; "Maracaibo" (Argentina, Veneçuela), de Miguel Ángel Rocca; y "Niñas araña" (Xile), de Guillermo Helo.

També "O filme da mina vida" (Brasil), de Selton Mello; "El Pampero" (Argentina, Uruguay, França), de Matías Lucchesiu; "Simfonía para Ana" (Argentina), de Ernesto Ardito y Virna Molina; "Vida de familia" (Xile), de Cristián Jiménez y Alicia Scherson; y "El viajero" (Mèxic), de Diego Ros.

Per la seua part, es podran visionar els curtmetratges "The back of my mind" (Argentina- EE.UU), de Luciano Podcaminky; "El corto del año" (Argentina), de José Mariano; "Debis" (Perú, EUA), de Julio O. Ramos; "Madre" (Espanya), de Rodrigo Sorogoyen; "Matria" (Espanya), de Álvaro Gago; "Pequeño manifiesto en contra del cine solemne" (Argentina), de Roberto Porta; "Pixied" (Argentina), de Agostina Ravazzola y Gabriela Sorroza; "Premonición" (Chile), de Leticia Akel; "Sob, o véu da vida oceánica" (Brasil), de Quico Meirelles; y "Verde" (Mèxic), de Alonso Ruizpalacios.

El jurat de la Secció Oficial de Llargmetratges estarà format per l’escriptor i historiador cinematogràfic Albert Galera, el crític i articulista de cinema Ignasi Juliachs, i la periodista corresponsal d’Amèrica Llatina i Europa i presidenta de l’Associació de Corresponsals de Premsa Iberoamericana, Sully Fuentes.

La Mostra compta aquest any amb un pressupost de 100.000 euros, dels quals, 75.000 provenen de l’Ajuntament de Lleida, 15.000 de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), i 10.000, de la Fundació la Caixa.

L’acte inaugural de la Mostra tindrà lloc aquest divendres 20 d’abril en la Llotja de Lleida.

tracking