SEGRE

ESNOTICIA

Sílvia Munt: «M'encantaria fer el gran salt al cine llatinoamericà»

«M’encantaria fer el gran salt al cine llatinoamericà»

«M’encantaria fer el gran salt al cine llatinoamericà»AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com se sent al rebre aquest reconeixement a la seua carrera?

Amb aquest premi em sento molt honrada, però sobretot sento que m’han entès una mica perquè la meua carrera ha tingut tres parts: vaig començar com a ballarina, vaig continuar com a actriu i fa més de vint anys em vaig passar a la direcció de cine i teatre. Quan et comprenen i t’aplaudeixen el teu treball, és fantàstic.

Durant la Mostra preestrenarà la minisèrie filmada a Cervera i Lleida, Vida privada. Per què va triar aquest escenari?

La ciutat de Lleida és molt potent quant a cine i, en aquest sentit, no està tan vista com Girona. Aquí va ser on vam trobar escenaris magnífics com les cases modernistes de Cervera, per la qual cosa Lleida es va convertir en el tercer pilar que necessitàvem, a banda de TV3 i la productora Oberon.

S’ha plantejat fer el salt a Llatinoamèrica?

M’encantaria filmar a Llatinoamèrica. Sóc una fan absoluta del cine d’allà perquè ens ha mostrat que es pot treballar amb grans actors i grans guions i un pressupost més petit. És allà on ens donen grans lliçons.

Encara hi ha gent que la recorda com la Colometa de La plaça del Diamant?

Sí, però cada vegada em passa menys. És un d’aquells personatges que em van arribar molt endins i va servir per obrir-me al públic. Va ser una sèrie que va ser molt vista i agrada que encara la recordin amb tant afecte. Després van venir més pel·lícules i d’altres tantes obres de teatre, però poques vegades passa que un personatge marqui d’aquesta manera.

Ha participat en produccions de teatre, cine i televisió. En quin se sent més còmoda?

Ara em sento més còmoda en qualsevol àmbit, però sempre que sigui escrivint el guió o dirigint darrere de les càmeres.

tracking