SEGRE

MÚSICA CONCERTS

Les veus femenines prenen la nau central de la Seu Vella

Concert de celebració del 25è aniversari del Cor Eurídice

Un moment del concert coral que va tenir lloc ahir a la nau central de la Seu Vella de Lleida.

Un moment del concert coral que va tenir lloc ahir a la nau central de la Seu Vella de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tercer concert commemoratiu del 25è aniversari del Cor Eurídice de les Borges Blanques va omplir ahir la Seu Vella de Lleida de veus femenines.

No en va l’actuació va estar protagonitzada pel cor valencià de dones A Cau d’Orella, formació resident de la Universitat de València, i va comptar amb una breu col·laboració de la formació coral de les Garrigues.

El recital va incloure peces com Miserere d’Eva Ugalde, Lux aeterna de Raquel Cristóbal o Collarets de llum d’Elisenda Carrasco. A Cau d’Orella es va presentar en societat el 2006 a la capella de la Sapiència de la Universitat de València amb un programa monogràfic del compositor català Josep Vila i Casañas.

Des d’aleshores la coral ha presentat programes específics per a cor de dona de diferents autors i èpoques, entre els quals destaquen l’any 2008 el programa de música romàntica alemanya per a cor de dones i piano, amb lieds de Brahms i Schubert basats en poemes d’autors alemanys de la mateixa època; el 2009, el programa de música per a cor de dones i arpa de diferents compositors del segle XX; el 2010 el programa per a cor de dones amb música del segle XVI composta per a convents i el 2014, el programa de música religiosa dels segles XIX i XX per a cor de dones i piano amb obres de Mendelsohnn, Fauré, Poulenc, entre altres compositors.

El Cor Eurídice es va crear l’any 1993 com un cor mixt, però al llarg dels anys s’ha consolidat com a coral femenina.

tracking