SEGRE

SANT JORDI 2018

Un dilluns amb gust de divendres

El gènere negre s’imposa a Lleida || El fenomen Anna Grimm, la Grècia de Coll i la Catalunya ucrònica de Villaró es perfilen com els més venuts

El bar Gilda de Lleida va ser escenari ahir de la presentació del llibre ‘Contes de terror 2’.

El bar Gilda de Lleida va ser escenari ahir de la presentació del llibre ‘Contes de terror 2’.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Qui diu que és dilluns? Avui és Sant Jordi, un feiner i festiu alhora. Només les aigües mil de l’abril podrien espatllar la diada. I els meteoròlegs han dit que la possibilitat de pluja és “molt baixa”. Aquest any Sant Jordi no serà flor d’un dia per als llibreters perquè, de fet, la celebració s’ha allargat durant tot el cap de setmana la qual cosa, previsiblement, es traduirà en més vendes. És la rebotiga de la festa. El 2014 hi va haver un acord per no fer pública la llista dels més venuts fins al dia 28: era un intent d’evitar la mercantilització de Sant Jordi. Però la iniciativa no va quallar i avui serà un dia de xifres i lletres. De rànquings. De roses venudes i de milions facturats per llibreters i editors que fan el seu particular agost a l’abril.

Es preveu un any negre. I no perquè s’acosti (una altra) crisi. Ramona Solé, instigadora de l’Assassins de Ponent, i Montse Sanjuan, creadora del fenomen de la sergent Anna Grim arriben a la cita de Sant Jordi amb novetat sota el braç Instint de supervivència (Llibres del Delicte) i Memòria mortal (Pagès) es perfilen com alguns dels títols que tindran més demanda. Amb permís de la col·laboradora de SEGRE Marta Alòs i els seus Ulls maragda (Pagès).

També presenten credencials dos autors de referència, com Pep Coll i Albert Villaró. Coll s’allunya del Pallars per submergir-se Al mateix riu d’Heràclit (Proa) i Villaró torna a la Catalunya ucrònica d’Els ambaixadors amb El sindicat de l’oblit (Columna).

Entre parada i parada, tocarà comprar roses. Les roges són les reines de la jornada, però aquest any les grogues demanen pas. De moment, no estan prohibides.

tracking