SEGRE

INICIATIVES ESCULTURA

Més art a la Vinya dels Artistes

L’espai de Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles incorporarà una obra de Carlos Pazos || ‘No te prometo nada’ serà un gest cap al món del vi

Imatge d’una de les obres de Pazos, ‘Cupito..., ¿Y por qué no?’

Imatge d’una de les obres de Pazos, ‘Cupito..., ¿Y por qué no?’LLUIS ROS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Vinya dels Artistes que el celler Mas Blanc i Jové ha creat a la Pobla de Cérvoles comptarà el pròxim estiu amb una obra més entre les oliveres i els ceps, de manera que aquesta particular col·lecció estarà formada ja per nou peces (vegeu el desglossament). Portarà per nom No te prometo nada i la firmarà l’artista Carles Santos. Tot i que encara no està acabada i són pocs els detalls que l’autor n’ha revelat, l’obra, que prendrà el testimoni de Dongda, d’Evru, serà de grans dimensions i comportarà un gest cap al món de l’art i del vi. D’aquesta manera, aquesta singular sala d’exposicions disposada entre vinyes podrà disfrutar de l’art de Pazos, un artista que ha exposat en algunes de les millors galeries i museus del món.

Premi Nacional de les Arts Plàstiques l’any 2004 i Premi Nacional de les Arts Visuals de la Generalitat el 2008, l’obra d’aquest barceloní està marcada per un agut sentit de l’humor i, alhora, per un profund dramatisme. “Atacat d’incredulitat absoluta, l’art és, sobretot, el meu espai de resistència”, explica Pazos.

L’obra d’aquest autor, que ha exposat en algunes de les millors sales, serà de grans dimensions

Ha tocat diversos camps creatius, entre els quals hi ha la literatura i el cine amb diversos llibres i pel·lícules a l’esquena, i la seua obra combina la poètica de l’objecte amb la ironia i la màscara narcisista i fa del col·leccionisme un dels eixos centrals del seu treball.

Un museu a l’aire lliure amb vuit grans peces La iniciativa d’aquest museu a l’aire lliure a la Pobla de Cérvoles, inspirada per Josep Guinovart, va començar a prendre forma l’any 2010 amb la instal·lació d’Orgue de camp, de l’artista vinculat a Agramunt, i situada just a l’entrada de l’espai. El van seguir Carles Santos, el 2011, amb La sargantaneta; Esteve Casanoves amb La llum (inclinada) sobre la terra (2012); Cap de bou de Joan Brossa (2013); Susana Solano amb Signatures número 1 (2014); Assumpció Mateu i el seu Emmarcant el somni: diàleg (2015); Esclat, de Frederic Amat, amb una instal·lació de 2.000 estrelles de ceràmica que, clavades a la roca, creen el camp (2016), i Dongda-La gran campana, d’Evru, una obra que emula un gran cap humà amb els ulls tancats, dos orificis respiratoris i una gran boca (2017).

Imatge d’una de les obres de Pazos, ‘Cupito..., ¿Y por qué no?’

Imatge d’una de les obres de Pazos, ‘Cupito..., ¿Y por qué no?’LLUIS ROS

tracking