SEGRE

LITIGI DE L?ART

Sixena demana la detenció de l'exconseller Puig perquè testifiqui pels béns

Sixena demana la detenció de l'exconseller Puig perquè testifiqui pels béns

Sixena demana la detenció de l'exconseller Puig perquè testifiqui pels bénsEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El representant legal de l’Ajuntament de Vianova de Sixena, Jorge Español, ha sol·licitat la detenció de l’exconseller Lluís Puig, fugit a Brussel·les de la justícia espanyola, perquè comparegui com investigat en la causa penal oberta a Osca per no facilitar l’entrega dels béns del monestir.

La petició del lletrat s’ha formalitzat un dia després de comparèixer l’exconseller de Cultura de la Generalitat Santi Vila en el Jutjat d’Instrucció núm. 3 d’Osca pels presumptes delictes de prevaricació administratiu i desobediència també imputats a Puig.

En el seu escrit, Espanyol assenyala que la declaració indagatòria a deixar per l’exresponsable polític s’ha de prestar de forma "personal i directa" davant del jutge, i adverteix que la justícia belga ha d’escoltar la petició del tribunal oscenc abans de prendre una decisió.

Destaca, a més, que el fet que Lluís Puig estigui subjecte actualment, en virtut de la sol·licitud d’extradició feta des d’Espanya per la seua implicació en la declaració unilateral d’independència a Catalunya, a una ordre del tribunal belga de no abandonar el país, no impedeix el seu trasllat provisional.

Considera aquest lletrat que l’exconseller fugit no ha sol·licitat al tribunal belga que l'autoritzi a desplaçar-se a Espanya per comparèixer davant del tribunal oscenc, que, afegeix, mostra "el seu ànim de desoir els crida d’aquest jutjat".

El lletrat de Sixena sol·licita, per tant, la immediata detenció de Lluís Puig i la notificació d’aquesta mesura al tribunal belga que el manté retingut a l’espera de la resolució del procés d’extradició.

Fonts jurídiques consultades per Efe han destacat que aquest tribunal belga podria facilitar el trasllat de Puig a Espanya amb el condicionant de ser tornat a Bèlgica per a la continuació de la demanda d’extradició.

En les declaracions fetes després de prestar declaració al jutjat d’Osca, Vila, que va assegurar haver parlat per telèfon un dia abans amb Puig, es va mostrar convençut que la causa penal per Sixena es troba actualment a la "perifèria" de les preocupacions de l’exconseller.

tracking