SEGRE

LITERATURA FESTIVAL

La novel·la negra, estrella del Black Mountain Bossòst

Amb una desena d’autors del gènere, el certamen culminarà avui a Vielha || Activitats també de cine, música i gastronomia

Un dels debats literaris a l’Hostería Catalana de Bossòst.

Un dels debats literaris a l’Hostería Catalana de Bossòst.AYUNTAMIENTO DE BOSSÒST

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La novel·la negra és la gran protagonista de nou a Bossòst en la segona edició del festival Black Mountain, que la localitat aranesa acull des de dissabte i que culminarà avui dimarts. El certamen, que combina activitats literàries amb cine, música, senderisme i gastronomia, està organitzat per l’ajuntament de Bossòst i comissariat per l’escriptor de Salamanca José Luis Muñoz, establert des de fa set anys a la Val d’Aran.

Com va destacar l’alcalde de Bossòst, Amador Marqués, “el Black Mountain és una festa de la cultura, un espai de trobada entre escriptors, lectors i gent interessada per la literatura i la cultura en general”. Marqués i Muñoz van donar pas dissabte al matí a un ampli programa d’actes, amb la presència durant aquest llarg cap de setmana d’autors del gènere negre d’arreu d’Espanya, com Juan Madrid (Màlaga, 1947), que acaba de publicar Perros que duermen; Sebastià Bennassar (Palma de Mallorca, 1976), comissari del festival Tiana Negra; David Llorente (Madrid, 1973), premi Dashiel Hammett de la Semana Negra de Gijón el 2016 amb Madrid: frontera; o el lleidatà Rafa Melero (1972), amb la seua última novel·la, El secreto está en Sasha; a més d’escriptors estrangers com el francès Pascal Dessaint (1964), autor de Morir quizá no sea lo peor, la seua primera novel·la publicada a Espanya; l’alemanya Angelique Pfitzner (1969), comissària del festival Lloret Negre; i l’argentí Guillermo Orsi (1946), autor de Nadie ama a un policía o Fantasmas del desierto.

El festival acabarà avui amb l’entrega de premis literaris en un acte al Parador de Vielha

L’Hostería Catalana de Bossòst acollirà avui (10.00 hores) xarrades amb autors convidats, que culminaran amb vermut literari i firma de llibres a la plaça dera Glèisa (14.00 h). El lliurament de premis al Parador de Vielha (17.00 h) tancarà el festival.

Un dels debats literaris a l’Hostería Catalana de Bossòst.

Un dels debats literaris a l’Hostería Catalana de Bossòst.AYUNTAMIENTO DE BOSSÒST

tracking