SEGRE

MÚSICA ENSENYAMENT

Els estudiants donen la nota

El 24a Trobada de Corals d’Educació Secundària va reunir 600 joves a l’Auditori || Representants de tretze instituts de totes les comarques de Lleida

Moment en què els cantaires van interpretar el ‘Cant de la Trobada’, que va posar fi al concert.

Moment en què els cantaires van interpretar el ‘Cant de la Trobada’, que va posar fi al concert.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un cant a la igualtat de gènere a ritme de gòspel va omplir ahir l’Auditori Enric Granados de Lleida a la celebració de la 24 edició de la Trobada de Corals d’Educació Secundària. Així, la jornada va reunir un total de tretze grups musicals que, procedents de diferents instituts de les comarques de Ponent, van interpretar fins a una dotzena de cançons de tot tipus i estils.

Amb les més de sis-centes veus dels cantaires, va ser la coral de La Salle de Mollerusa l’encarregada d’obrir el festival amb un espiritual negre que va donar pas la interpretació d’altres peces musicals tan variades com temes de Rihanna (Institut Maria Rúbies de Lleida), The Rolling Stones (Institut d’Alpicat), Els Catarres (Institut Lo Pla d’Urgell de Bellpuig) o Lluís Llach (Institut Torre Queralt de Lleida).

“Cada institut selecciona un tema”, va explicar ahir Lluís Herrera, tècnic del departament d’Ensenyament i membre de l’organització de la trobada, que va assenyalar que “és una bona ocasió perquè els nens i nenes aprenguin i sentin la música des d’una altra perspectiva”. Durant la convocatòria, dirigida per Alfons Pérez i Constantí Sotelo i amb la participació de l’Orquestra Simfònica L’Intèrpret, es van llegir diversos poemes que van reivindicar la igualtat de gènere, el leitmotiv de la jornada. A més, de les quatre peces comunes que van interpretar tots els cors a una veu, una va ser Persones iguals de David Melgar.

La pròxima cita serà el dia 23 de maig, quan serà el torn dels més petits, que uniran les veus a l’Auditori de Lleida en la XVI Trobada de Corals d’Educació Infantil i Primària.

Moment en què els cantaires van interpretar el ‘Cant de la Trobada’, que va posar fi al concert.

Moment en què els cantaires van interpretar el ‘Cant de la Trobada’, que va posar fi al concert.LLEONARD DELSHAMS

tracking