SEGRE

MÚSICA REUNIÓ

El Sobirà aplaudeix el Dr. Music Festival

La productora explica a Sort als alcaldes de la comarca el projecte i la repercussió || Avancen que l’esdeveniment el juliol del 2019 generarà un impacte econòmic d’uns 100 milions d’euros

Un moment de la presentació ahir en un club del Soho de Londres de l’edició especial del Dr. Music Festival el juliol del 2019.

Un moment de la presentació ahir en un club del Soho de Londres de l’edició especial del Dr. Music Festival el juliol del 2019.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El retorn del Doctor Music Festival als prats d’Escalarre el juliol del 2019, en la denominada Reincarnation Edition, ja compta amb l’aplaudiment unànime dels quinze municipis del Pallars Sobirà. La productora musical, encapçalada per Neo Sala, originari de Tremp, va mantenir ahir una reunió al consell comarcal a Sort amb els alcaldes del territori per explicar-los el projecte i la seua repercussió. I és que segons estudis realitzats per la promotora, s’estima que el festival generarà un PIB de 6 milions d’euros –cosa que representaria un 5,8% del PIB de la comarca el 2019– i que l’impacte econòmic total serà d’uns 100 milions d’euros. Sobre això, el president del consell, Carles Isús, va afegir que “la repercussió mediàtica de futur que suposarà per al territori és impossible de quantificar però serà també molt important”.

Al principi de la reunió, alguns dels presents, encara amb reticències, van interrogar a Sala sobre si el festival serà una realitat l’any que ve, a la qual cosa el promotor va respondre taxatiu per aclarir dubtes que “el festival ja és una realitat, ja fa temps que l’estem organitzant i ja no hi ha ningú que el pari”. Sala va reiterar a SEGRE que “el festival és una realitat i ara volem que se’l facin seu tots els alcaldes de la comarca perquè ens ajudin a difondre’l entre tots els veïns del territori”. Va agrair també la convocatòria del consell d’alcaldes del Pallars Sobirà per a una foto de suport a l’esdeveniment musical, la recuperació del qual vint anys després va comptar al principi amb l’aval dels quatre ajuntaments aneuencs més directament implicats: Esterri d’Àneu, la Guingueta, Alt Àneu i Espot. Isús va destacar que el festival “es converteix ja en un projecte d’abast comarcal, amb tots els alcaldes d’acord i amb el seu compromís de transmetre’l als ciutadans”.

El festival espera rebre unes 60.000 persones durant les tres jornades, del 12 al 14 de juliol del 2019 Els dies previs i durant les tres jornades de música treballaran al recinte unes 3.000 persones

Sala va valorar la reunió amb tots els representants municipals, a qui va explicar que en els dies previs i durant el certamen, previst del 12 al 14 de juliol, treballaran al recinte unes 3.000 persones per donar resposta a les necessitats dels 60.000 espectadors que s’hi esperen. Sala va destacar el treball que ja està desenvolupant l’equip de producció i sobretot, per ultimar el pla de mobilitat. “Ja comptem amb l’experiència de les edicions celebrades entre el 1996 i el 1998, i ara les carreteres són millors”, va comentar Sala. Isús, per la seua part, va recordar que “cal treballar bé aquest assumpte perquè durant aquests dies es concentrarà un volum de població que multiplica per deu l’actual de tota la comarca”, en referència no només a la mobilitat sinó també a recollida d’escombraries o proveïment d’aigua potable.

Durant els propers dies començaran a veure’s per la comarca pancartes anunciant el festival amb la voluntat que la gent del territori s’hi impliqui i perquè els visitants coneguin el lloc on se celebrarà de nou el Doctor Music.

Ja s’han venut més de 2.000 abonaments per assistir als concerts Encara no hi ha cartell d’artistes, però els més fidels al Doctor Music Festival ja s’han mobilitzat. Neo Sala va informar ahir que ja s’han venut una mica més de 2.000 abonaments per a les tres jornades de concerts, del 12 al 14 de juliol del 2019, majoritàriament públic de Catalunya. Sala va assegurar que alguns dels primers noms de la programació “començaran a conèixer-se aquesta pròxima tardor”, quan estrelles i bandes confeccionin el calendari de les seues gires internacionals per al 2019. Això sí, el promotor va dir que el cartell del festival serà “eclèctic i amb noms importants de l’actual panorama musical internacional, com a les edicions dels anys 90”. El promotor també va avançar que “el proper 23 de juliol celebrarem una trobada al Pla de Santa Maria, just el dia en què faltaran 12 llunes plenes per a l’inici del festival”. Santa Maria d’Àneu serà l’epicentre d’un esdeveniment que abastarà 156 hectàrees: 26 per a l’espai central de concerts, 70 per a acampada i 60 per a aparcament de vehicles. Com va avançar SEGRE dimecres passat, la promotora ja compta amb el 95% d’aquest espai, arran de l’acord amb els propietaris d’unes 147 hectàrees.

tracking