SEGRE

LITERATURA AUDIOVISUAL

Documental negre 'made in Lleida'

Més d’una dotzena d’autors protagonitzen ‘Lletres en la boira’ que s’estrenarà en el festival literari El Segre de Negre || Amb guió de l’escriptora Montse Sanjuan

Un moment del rodatge amb Montse Sanjuan (dreta), Francesc Pané, Alexandra Cuadrat i Pep Coll.

Un moment del rodatge amb Montse Sanjuan (dreta), Francesc Pané, Alexandra Cuadrat i Pep Coll.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els autors de novel·la negra de Ponent seran els protagonistes del pròxim documental del cineasta lleidatà Octavi Espuga. Sota el títol Lletres en la boira, els escriptors es van posar fa poques setmanes davant de les càmeres per revelar com s’inspiren, el seu mode de treball, els seus secrets... en un audiovisual que formarà part del proper festival literari de gènere El Segre de Negre.

L’encarregada del guió va ser Montse Sanjuan, que acaba de publicar Anna Grimm: memòria mortal, tercera entrega de la seua saga de novel·les sobre aquesta sergent dels Mossos d’Esquadra.

El nou Parador va ser la seu on durant dos dies els protagonistes van participar en les entrevistes i trobades que donaran forma a aquest treball audiovisual, que comptarà també amb recreacions insinuades d’alguns dels passatges de les trames. En definitiva, el públic tindrà l’oportunitat de descobrir no només el modus operandi dels escriptors sinó també part de les històries de les seues últimes novel·les.Lletres en la boira està protagonitzat per l’esmentada Montse Sanjuan, Ramona Solé, Rafa Melero, Alexandra Cuadrat, Miquel Àngel Estradé, Marta Esparza, Carles Mentuy, Llorenç Capdevila, David Marín, Ramon Usall, Francesc Pané, Emili Bayo i Pep Coll, a més del mallorquí Sebastià Benassar.

La primer aprojecció d’aquest treball, impulsat pel Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC), està prevista per al proper 24 de maig al Cafè del Teatre a les 19.00 h. L’estrena oficial tindrà lloc el 2 de juny, durant la tercera edició d’El Segre de Negre.

tracking