SEGRE

El Museu i el bisbat de Lleida presenten al·legacions contra la demanda de Barbastre

L’‘últim’ dia - Les caixes sepulcrals policromades del segle XV originàries del monestir de Sixena van ser unes de les grans protagonistes el passat 10 de desembre al Museu de Lleida. Aquell diumenge, nombrós públic va aprofitar la jornad ...

L’‘últim’ dia - Les caixes sepulcrals policromades del segle XV originàries del monestir de Sixena van ser unes de les grans protagonistes el passat 10 de desembre al Museu de Lleida. Aquell diumenge, nombrós públic va aprofitar la jornad ...ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consorci del Museu de Lleida i el Bisbat de Lleida han presentat al·legacions a la demanda interposada pel bisbat de Barbastre-Montsó, que reclama que es reconegui la propietat aragonesa de 111 béns artístics provinents de parròquies de la Franja. En aquest sentit, els denunciats consideren que la reclamació és "infundada" i defensen que les obres es van integrar de manera legítima en la col·lecció del Museu de Lleida.

En la seua denúncia, el bisbat sosté que les peces es van incorporar al museu lleidatà en concepte de dipòsit, fet que el Museu de Lleida rebutja, fent referència a documentació que avalaria que els béns van ser adquirits per prescripció.

Segons el Museu de Lleida, només 27 de les peces de la Franja en litigi amb Barbastre es van traslladar al Museu de Diocesà de Lleida en concepte de dipòsit. No obstant, si bé es reconeix en aquests casos la propietat de les parròquies d'on procedien les obres, el Museu defensa que no pot entregar-les perquè la Llei de Patrimoni Cultural Català no permet disgregar un conjunt artístic protegit, com és el cas.

tracking