SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES PROGRAMACIÓ

Un 90% d'ocupació en la primera edició del Festival de Microteatre de La Saleta

Unes 200 persones en la trentena de funcions

Un moment de la representació d’‘El premi’, de Cametes Teatre.

Un moment de la representació d’‘El premi’, de Cametes Teatre.LA SALETA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera edició del Festival de Microteatre de Lleida, #LoMicroFest, es va clausurar el cap de setmana passat amb un notable èxit de participació. No en va, entre divendres i dissabte unes 200 persones van passar pel certamen, la qual cosa va suposar una ocupació del 90 per cent en la trentena de funcions ofertes a La Saleta. Val a recordar que aquest espai d’arts escèniques del carrer Ballester, reobert el mes de març passat, va oferir una marató de quatre muntatges inèdits en jornades de matí i vespre del mateix nombre de companyies teatrals de Ponent: Cametes Teatre, La Càpsula Produccions, Cia. Apropet i Vermut Teatre.

La més veterana de les quatre, Cametes Teatre, nascuda el 2014 sota la direcció de Roser Guasch, va oferir vuit funcions d’El premi, amb text i direcció de la mateixa Roser Guasch. Un muntatge que provava de respondre a la pregunta de què series capaç de fer per una amiga o per desfer una injustícia.

L’espai La Saleta de Lleida, al carrer Ballester, va reobrir les portes el mes de març passat

Per la seua part, Apropet, una companyia acabada de fundar per tres joves amb ganes de créixer a través del microteatre, va presentar en set funcions l’obra No ploris, un text de Marta Moreno sobre la superació de la pèrdua d’un ésser estimat.

La Càpsula Produccions, una companyia fundada a finals de l’any passat per Xavier Alepús i Francesc Farré, va oferir vuit representacions de l’obra #Sexting, un text original del lleidatà Gabriel Solans, que s’encarregava també de la direcció d’aquest “microespectacle” amb la comunicació i les noves tecnologies com a protagonistes.

Finalment, la companyia Vermut Teatre va representar en vuit funcions entre els dos dies la peça No tocar, un muntatge basat en la filosofia de la companyia: transportar el públic fins a una terrassa de bar.

tracking