SEGRE

PATRIMONI ART

Museus per a tots els públics

Una seixantena d’activitats programades per al Dia i la Nit dels Museus || Hi participen més d’una vintena d’equipaments de les comarques de Lleida

Directors i responsables de museus de la Xarxa, amb imatges d’algunes de les seues peces.

Directors i responsables de museus de la Xarxa, amb imatges d’algunes de les seues peces.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’una seixantena d’activitats repartides entre més d’una vintena d’equipaments de les comarques de Lleida es realitzaran per celebrar el Dia Internacional dels Museus, que es commemora divendres, i la Nit dels Museus, que tindrà lloc dissabte. Com ja va avançar SEGRE (vegeu l’edició de diumenge), els onze equipaments de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran han programat des d’espectacles fins a tallers de cal·ligrafia medieval, passant per projeccions audiovisuals.

A més, els qui visitin alguns d’aquests onze equipaments podran descobrir una peça aliena a la seua col·lecció permanent. D’aquesta manera pretenen remarcar el treball en xarxa que realitzen. No en va, el lema d’aquest any és Museus hiperconnectats. Els casos són tan curiosos com que el Musèu dera Val d’Aran exposarà dos mandíbules i una tíbia d’un dinosaure del Museu de la Conca Dellà.

La presidenta de la Xarxa, Carme Bergés, va explicar que els tres objectius bàsics són connectar aquests equipaments culturals amb el territori, en segon lloc “ensenyar el patrimoni que custodiem de manera diferent, més atrevida i informal, per captar més públic, bàsicament jove” i finalment “potenciar els contactes entre museus” per enfortir-nos com a Xarxa. A la capital del Segrià, a més del Museu de Lleida i el Morera s’hi han sumat equipaments com CaixaForum Lleida amb visites familiars i tallers, el Museu de l’Aigua amb portes obertes, el Castell dels Templers amb una visita teatralitzada, La Panera amb una activitat familiar, la Fundació Sorigué amb visites comentades amb sorpresa inclosa i el Museu Roda Roda, també amb visites guiades.

tracking