SEGRE

ART CREACIÓ CONTEMPORÀNIA

El silenci, eix de l'Embarrat

Se celebrarà del 25 al 27 de maig a l’antiga fàbrica J. Trepat de Tàrrega || Oferirà dos propostes artístiques locals, de periodistes i de l’Escola Pia

Un moment de la presentació a Cal Trepat. El pressupost del festival és de 26.000 euros.

Un moment de la presentació a Cal Trepat. El pressupost del festival és de 26.000 euros.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega maridarà per cinquè any consecutiu el seu patrimoni industrial amb la creació contemporània gràcies al festival Embarrat, que se celebrarà entre el 25 i el 27 de maig a les naus modernistes de l’antiga fàbrica J. Trepat. En aquesta cinquena edició, l’Embarrat estarà dedicat al silenci i acollirà dos propostes creatives populars amb accent local. D’una banda, una vintena de periodistes i comunicadors de Tàrrega o vinculats a la ciutat participaran en el projecte Silencis que ho diuen tot, una exposició reivindicativa amb fotografies. De l’altra, els alumnes de tercer de Primària de l’Escola Pia oferiran la mostra Petits silencis i s’encarregaran de portar a terme l’acció inaugural L’arbre Fènix dels petits silencis.

Ambdós mostres podran veure’s a la nau 18 de Cal Trepat al costat del projecte de la també artista local Candela Llot, Herencias. L’exposició central, La Gran Màquina V, acollirà 22 obres seleccionades de 235 propostes que tracten sobre el concepte de silenci.

Jesús Vilamajó, que comparteix el comissariat de la mostra al costat del crític d’art Frederic Montornés, va explicar ahir que “l’objectiu és doble: parar màquines a fi d’atansar-nos a la naturalesa i a la introspecció personal i l’actitud de silenciar, tan vigent en els últims mesos”. Les propostes finalistes, de les quals n’hi ha només una de Lleida, tracten l’homosexualitat, la sexualitat de la dona, assassinats, política, la naturalesa o la recerca personal, en diferents disciplines artístiques com el videoart, la fotografia, el disseny o el còmic.

Per segon any repetirà Lo Petit Embarrat amb més activitats familiars. El cap de setmana es completarà amb música, gastronomia i visites guiades.

tracking