SEGRE

MÚSICA PROGRAMACIÓ

Pop i jazz sota les estrelles

El novè cicle de concerts del Parc Astronòmic del Montsec arranca el 9 de juny amb Joan Masdéu || Falsterbo i Núria Graham, altres dels participants

El cantant de Reus Joan Masdeu, ahir a Lleida.

El cantant de Reus Joan Masdeu, ahir a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La novena edició del cicle Música sota les estrelles, organitzat pel Parc Astronòmic del Montsec (PAM), comptarà amb set actuacions entre el 9 de juny i el 24 de novembre vinents, amb estils que aniran des del folk fins al jazz passant pel pop. No en va l’objectiu és “captar tota mena de públic i oferir propostes per a tots els gustos”, segons va explicar ahir Salvador Ribas, el director científic del PAM. Així, Joan Masdéu serà l’encarregat d’obrir el cicle, que comptarà entre altres amb la presència del doctor Eduard Estivill en la seua faceta de músic membre del grup de folk Falsterbo.

Precisament ahir Estivill va destacar que “és una sort poder fer aquests concerts en un enclavament com aquest, sota el cel i les estrelles”. Per la seua part, la presidenta del consell comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, va assenyalar que aquests concerts “s’han convertit en un referent del panorama musical a Catalunya”. Des de la primera edició hi han assistit unes 8.500 persones, la qual cosa suposa un 100% d’ocupació perquè en cada sessió s’omplen les seixanta-vuit places d’aforament. En aquest sentit, va destacar que el PAM representa un impacte econòmic de 2,5 milions d’euros anuals per al sector turístic del Montsec, amb una despesa mitjana de cent euros per persona en cas de pernoctar o de la meitat en cas de no allotjar-se. També va destacar que l’any passat van rebre 33.000 visitants, un augment del 50 per cent respecte als anys de la crisi.

LES CITES

  • Joan Masdéu. L’ordre dels planetes. Pop. Dissabte 9 de juny. 22 h i 23 h.
  • Falsterbo. 50 anys i una nit amiga. Folk. Dissabte 7 de juliol. 22 h i 23 h.
  • Xavier Pié & MACC. Connexions. Jazz. Dissabte 4 d’agost. 22 h.
  • Núria Graham. Cloud Fifteen. Pop. Dissabte 8 de setembre. 22 h.
  • Jordi Montañez. La lluna plena, aquest foc, dissabte 13 d’octubre. 22 h.
  • Marcel Lázara i Júlia Arrey. Dormirem sota estrelles d’umbú. Dissabte 27 d’octubre. 22 h.
  • El Petit de Cal Eril. Tants i tants planetes com hi ha... Db. 24 de novembre. 22 h.
tracking