SEGRE

Ed Sheeran denuncia la utilització d'una de les seues cançons per a una campanya provida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cantant britànic Ed Sheeran ha denunciat la utilització d’una de les seues cançons, "Small Bump" ("Bony petit") per a una campanya en contra de l’avortament a Irlanda sense el seu consentiment. El músic va escriure en el seu compte de la xarxa social Instagram, on té mes de 22 milions de seguidors, que havia estat informat que el seu tema estava sent utilitzat en una campanya provida i que li semblava "important" aclarir que no havia donat la seua "aprovació" per a això.

Així mateix, va assegurar que la iniciativa en contra de la interrupció voluntària de l’embaràs "no reflecteix" del que tracta la cançó, que forma part del seu primer disc "+" (2011). "Ets una petit bony sense nàixer, en quatre mesos véns a la vida", resa la primera estrofa del tema que tracta sobre l’arribada al món d’un futur nadó.

"Tu ets l’únic per a mi, pots embolicar el meu polze amb els teus dits, i agafar-me fort, tu ets l’únic per a mi", canta el músic britànic, de 27 anys, en la tornada.

La denúncia es produeix abans que Irlanda voti en referèndum divendres vinent 25 una reforma de la Constitució que permeti suavitzar l’actual llei de l’avortament, una de les més restrictives d’Europa.

El Govern irlandès, dirigit pel partit democristià Fine Gael, ha proposat d’eliminar l’anomenada "vuitena esmena", inclosa a l’article 40.3.3 de la Carta Magna i que garanteix de la mateixa manera el dret a la vida del "no nascut" i de la mare.

D’acord amb aquesta provisió, la legislació vigent només permet la interrupció de l’embaràs en circumstàncies excepcionals, com quan la vida de la mare corre perill, que inclou l’amenaça de suïcidi, però no contempla casos d’incest, violació o malformacions del fetus.

Ed Sheeran denuncia la utilització d'una de les seues cançons per a una campanya provida

Ed Sheeran denuncia la utilització d'una de les seues cançons per a una campanya provida

tracking