SEGRE

CINE POLÈMICA

França confirma que Besson és investigat per presumpta violació

Mentre el sector segueix impactat per les denúncies a Canes

L’actriu australiana Cate Blanchett, presidenta del jurat del Festival de Canes.

L’actriu australiana Cate Blanchett, presidenta del jurat del Festival de Canes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats franceses van confirmar ahir que el cineasta Luc Besson és investigat per un presumpte cas de violació. La dona que l’ha denunciat, actriu de vint-i-set anys i la identitat de la qual no ha estat revelada, va acudir a la comissaria divendres al matí, al·legant que el francès la va drogar i la va violar la nit anterior, la qual cosa l’advocat del famós director francès va negar taxativament.

La denúncia i la consegüent investigació arriben quan el món del cine segueix commocionat pel discurs de la directora italiana Asia Argento a la cerimònia de cloenda del Festival de Canes que, amb la veu entretallada per l’emoció, va recordar que el 1997 va ser violada pel productor Harvey Weinstein a Canes. “Aquest festival era el seu vedat de caça”, va denunciar.

Argento també va advertir que “avui es continuen asseient entre nosaltres altres que han tingut un comportament indigne amb les dones”, va dir. “Sabeu qui sou. I el més important, nosaltres ho sabem, i no us permetrem viure en la impunitat”, va assenyalar la directora italiana.

El festival havia promès ser “exemplar” i ho va deixar clar també amb un fullet que va recordar als acreditats que l’assetjament està penat per llei i una línia telefònica oberta per denunciar abusos. En un Canes reivindicatiu, la foto amb què es recordarà aquesta edició va ser la de 82 dones, representants a la catifa roja de les 82 directores que han competit fins ara, davant de 1.688 directors.

tracking