SEGRE

EQUIPAMENTS EXPOSICIONS

Art inclusiu a Casa Dalmases

Amb la mostra col·lectiva ‘Art Singular’, de l’acabada de crear Fundació Josep Santacreu || Fins a l’octubre, també amb obres d’artistes com Jaume Plensa

La inauguració de l’exposició va tenir lloc diumenge passat a la Casa Dalmases de Cervera.

La inauguració de l’exposició va tenir lloc diumenge passat a la Casa Dalmases de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Casa Dalmases de Cervera s’ha convertit en una galeria d’art inclusiu de la mà de l’acabada de crear Fundació Josep Santacreu, que ha impulsat en aquesta emblemàtica casa del carrer Major l’exposició col·lectiva Art Singular. Eva Calatayud, de la fundació, va explicar ahir que “el nostre objectiu és donar visibilitat i mostrar el talent artístic de persones amb discapacitat o especials dificultats que generalment no tenen oportunitat de donar a conèixer les seues obres”. A Art Singular, les obres d’una vintena d’usuaris de sis entitats socials, entre les quals l’Associació Alba de Tàrrega, dialoguen amb peces d’una desena d’artistes de reconegut prestigi internacional com Jordi Pallarés, Víctor Mira, Chambliss, Giobbi, Jaume Plensa, Jean Rustin i el creador xilè Andrés Belmar, comissari de la mostra.

Es tracta d’un recorregut per diferents estances de Casa Dalmases en les quals “el públic pot admirar un centenar d’obres que dialoguen entre elles i que no estan identificades pels autors ja que no volem donar tanta importància a l’artista com a la peça”, va apuntar Calatayud. Art Singular pot visitar-se fins al dia 20 d’octubre i la intenció és que pugui itinerar per altres equipaments, tant d’aquí com d’altres països, que tractin l’Art Brut (conegut com a outsider art).

La Fundació Josep Santacreu està liderada pel doctor Josep Santacreu de Guissona, conseller delegat de DKV Seguros, amant de l’art i propietari d’una important col·lecció privada. Ara el seu objectiu és visibilitzar el talent artístic de persones amb discapacitat i dignificar-ne les obres introduint-les als circuits professionals.

La inauguració de l’exposició va tenir lloc diumenge passat a la Casa Dalmases de Cervera.

La inauguració de l’exposició va tenir lloc diumenge passat a la Casa Dalmases de Cervera.X. SANTESMASSES

tracking