SEGRE

POLÍTICA CULTURAL DISSENY

Acusen l'ajuntament de les Borges de plagi per un cartell

La imatge de la Nit dels Museus, obra d’un estudi de Vilanova i la Geltrú

Cartells de la Nit dels Museus de Vilanova i de les Borges.

Cartells de la Nit dels Museus de Vilanova i de les Borges.

Creat:

Actualitzat:

Un estudi de disseny de Vilanova i la Geltrú va acusar el cap de setmana passat de plagi l’ajuntament de les Borges Blanques per “tunejar” el cartell que anunciava la Nit dels Museus, activitat cultural celebrada dissabte passat en equipaments museístics de tot Catalunya. Des de l’ajuntament de la capital de les Garrigues es va demanar disculpes a les autores del cartell original i també a l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú pel que van qualificar d’“error tècnic”.

Una de les tres integrants de l’estudi de disseny Sin tetas no hay diseño, autores del cartell encarregat per l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú, va explicar ahir a SEGRE que “ens en vam adonar a finals de la setmana passada per casualitat, a través de Facebook, quan vam veure que el cartell de les Borges Blanques ens sonava bastant i ens resultava tremendament familiar”. “Immediatament els vaig escriure al mur de Facebook que el cartell l’havíem dissenyat nosaltres per a l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú i llavors ells el van esborrar de seguida del web i les xarxes”, va afegir aquesta dissenyadora de la capital del Garraf. De fet, van fer una mica més: també van traslladar el fet a un bufet d’advocats, que va enviar un requeriment a l’ajuntament de les Borges perquè retiressin tot el material gràfic editat amb aquest disseny del web, les xarxes socials i els carrers. La dissenyadora va confirmar que ahir dilluns l’ajuntament de les Borges “es va posar en contacte amb els nostres lletrats per expressar-nos les seues disculpes, i van assegurar que havia estat un error tècnic sense cap mala fe”. El municipi garriguenc també va publicar mitjançant les xarxes socials un comunicat de disculpa en aquest sentit.

Des de l’estudi de disseny de Vilanova i la Geltrú van recordar la importància que ha de donar-se als drets d’autor i van anunciar que en els propers dies decidiran si emprenen algun tipus d’acció judicial sobre això. “De fet, ens ha sorprès molt tot el que ha passat perquè no es pot agafar un cartell i tunejar-lo sense tenir en compte els drets d’autor”, va afegir la dissenyadora.

El municipi lleidatà demana disculpes per un “error tècnic”

El portaveu de l’ajuntament de les Borges va reiterar ahir les disculpes públiques pel que va succeir i va assegurar que el municipi assumirà la responsabilitat davant de qualsevol acció judicial que es pugui prendre. “Una persona de l’equip organitzador de la Nit dels Museus va treure la imatge d’internet per error, creient que es tractava del disseny genèric creat per a tots els museus de Catalunya que s’apuntessin a aquesta activitat i que només feia falta canviar el nom de la localitat i les activitats previstes”, va explicar ahir a SEGRE el portaveu municipal. En aquest sentit, igual que van destacar al comunicat públic, des de l’ajuntament es va incidir en el fet que “es prendran les mesures pertinents perquè una cosa com aquesta no pugui tornar a passar”. “No ens amaguem, hem comès un error, ho reconeixem i assumirem el que sigui”, va afegir.

tracking