SEGRE

GRAFITIS CREADORS

Lily Brik: el públic decideix

L’artista lleidatana va representar divendres passat Espanya en un concurs de l’Agència Espacial Europea || Es pot votar el guanyador a través d’Instagram

Lily Brik, durant la seua intervenció divendres passat al concurs de l’European Space Agency.

Lily Brik, durant la seua intervenció divendres passat al concurs de l’European Space Agency.GENEVIEVE PORTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona pèl-roja amb l’uniforme de l’Agència Espacial Europea (European Space Agency, ESA en les sigles en anglès) que desafia els rajos de l’astre rei. Aquest és el resultat de la proposta que divendres passat va presentar l’artista lleidatana Lily Brik al concurs Graffiti without Gravity, que va tenir lloc a Noorwijk (Holanda), amb la participació de deu artistes més de tot Europa i organitzat precisament per l’ESA.

Ella era l’única representant espanyola. A partir d’ara, tothom que ho desitgi tindrà la possibilitat de decidir durant dos setmanes quina és l’obra que mereix guanyar votant a través d’Instagram: https://www.instagram.com/graffitiwithoutgravity. Un cop el públic hagi expressat les votacions, el jurat decidirà quin és el treball guanyador “perquè consideren que el més important és el que opini el públic”, va aclarir la creadora, que per primera vegada va haver d’utilitzar esprais Montana Gold, quan ella està habituada als Montana 94.

Segons va explicar l’artista a SEGRE, el seu dibuix no és casual. “Intento que les obres siguin al·legories relacionades amb l’espai en el qual estan instal·lades”, va assenyalar. “En aquest cas em vaig interessar pel que estudia actualment l’ESA. A més, abans del concurs, els organitzadors ens van ensenyar les instal·lacions i ens van revelar que els seus treballs se centren sobretot en el Sol, perquè l’amenaça més gran que té actualment la Terra és el Sol i les tempestes solars. Als anys setanta hi va haver una tempesta solar que va afectar la poca tecnologia que hi havia llavors, però si ara es repetís seria nefast”, va explicar la lleidatana. El premi serà un vol parabòlic, en el qual durant els vint segons que estigui en gravetat zero haurà de pintar.

tracking