SEGRE

ART CREACIÓ CONTEMPORÀNIA

El silenci del patrimoni abandonat

Una valenciana obté el Premi IEI - Embarrat amb vint fotos de fàbriques en ruïnes que dialoguen amb citacions literàries fictícies || Avui, última jornada del cinquè festival d’art avantguardista

Visita a l’obra guanyadora de ‘La Gran Màquina V’.

Visita a l’obra guanyadora de ‘La Gran Màquina V’.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’artista valenciana Marla Jacarilla es va adjudicar ahir a Tàrrega el Premi IEI - Embarrat 2018 amb l’obra Do yourself a book (or many), un conjunt de vint imatges de fàbriques abandonades i en ruïnes combinades amb vint cites de novel·les de diferents èpoques, que en realitat són cites fictícies d’autors inexistents. Jacarilla proposa una lectura transversal de la història en la qual imatges de llocs concrets es contraposen amb cites que l’espectador no reconeix, però assimila com a vàlides i les integra a l’imaginari i crea així una nova veu. Jesús Vilamajó, codirector de l’exposició La Gran Màquina V, va assegurar que la deliberació va ser molt difícil ja que “totes les obres finalistes són d’una gran qualitat”. La cinquena edició del festival d’art contemporani Embarrat va viure ahir la seua jornada més intensa amb activitats familiars de Lo Petit Embarrat; un col·loqui col·lectiu amb periodistes i comunicadors sobre la censura i la mostra fotogràfica reivindicativa amb accent local Silencis que ho diuen tot. També va tenir molt èxit el concert del grup Puput amb la presentació del tercer treball discogràfic, Purga.

Divendres a la nit, Fira Tàrrega va oferir un assaig obert de l’espectacle ZH o 36 milions d’anys a 120 km/h de la companyia Emilia Gargot, integrada per exalumnes del postgrau de creació en arts de carrer. El director, Genís Farran, va explicar que “portem al límit l’aïllament que ha comportat la globalització, explorant el gènere de la ciència-ficció i inspirant-nos en l’obra La Terra de molts noms, de l’escriptor txec Josef Capek”. Per finançar el projecte han recorregut al micromecenatge.

L’Embarrat finalitzarà avui diumenge. El públic podrà participar en dos visites guiades a l’exposició La Gran Màquina V (12.00 i 19.00 hores de la tarda), un vermut electrònic amb Nasi d’Egara, una sessió de techno hipnòtic Txivirú i el concert de tancament a càrrec del grup Seward. Durant la jornada hi haurà també activitats familiars.

Visita a l’obra guanyadora de ‘La Gran Màquina V’.

Visita a l’obra guanyadora de ‘La Gran Màquina V’.SEGRE TÀRREGA

Visita a l’obra guanyadora de ‘La Gran Màquina V’.

Visita a l’obra guanyadora de ‘La Gran Màquina V’.SEGRE TÀRREGA

tracking