SEGRE

POLÍTICA

Prohibeixen exposar en el Parlament Europeu l'obra que ja es va retirar a ARCO

En considerar que existia el risc que l’esdeveniment causés una "reacció adversa" i que "interferís" en el desenvolupament de l’activitat del Parlament

Prohibeixen exposar en el Parlament Europeu l'obra que ja es va retirar en ARCO

Prohibeixen exposar en el Parlament Europeu l'obra que ja es va retirar en ARCOEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sèrie fotogràfica "Presos polítics a l’Espanya contemporània", de Santiago Sierra, que va ser retirada d’ARCO, no s’exhibirà tampoc en el Parlament Europeu, ja que els eurodiputats encarregats d’autoritzar les exposicions culturals han percebut un risc que "interfereixi en l’activitat de l’Eurocambra".

Fonts del Parlament Europeu van explicar que el col·legi de qüestors, un òrgan format per cinc eurodiputats que s’encarrega de tasques administratives com l’autorització d’aquestes exposicions, va considerar que existia el risc que l’esdeveniment causés una "reacció adversa" i que "interferís" en el desenvolupament de l’activitat del Parlament, una mica contrari al reglament.

Els qüestors d’aquesta legislatura són dos eurodiputats del grup popular (PPE), un dels socialdemòcrates (S&D), una de liberal (ALDE) i un dels conservadors i reformistes (ECR), cap d’ells espanyol.

Les fonts van explicar a més que l’eurodiputat d’ERC Jordi Solé, que va cursar la sol·licitud per exposar en seu parlamentària l’exhibició fotogràfica, va presentar tard la documentació necessària a l’òrgan que decideix sobre aquestes qüestions, ja que no ho va fer fins el passat 7 de maig quan ho hauria d’haver fet amb sis setmanes d’antelació.

En la reunió del col·legi de qüestors en la qual es va prendre aquesta decisió també es va denegar permís a una exposició de l’eurodiputada del PP Teresa Giménez Barbat, que versava sobre el constitucionalisme a Catalunya, pels mateixos motius al·legats davant de Solé.

La decisió, van assenyalar les fonts parlamentàries, es va prendre "per consens".

En un comunicat, Solé ha qualificat avui la decisió d’un "atac a la llibertat d’expressió" i va considerar "esperpèntics" els motius aportats pel col·legi de qüestors.

"La decisió política, no administrativa, de censurar l’obra fa un flac favor a la imatge i a la reputació del Parlament Europeu", va criticar l’eurodiputat d’ERC.

tracking