SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES ACTIVITATS

Concurs a Lleida per crear una obra de teatre en 24 hores

Tres equips es ‘tancaran’ dissabte a La Saleta i diumenge estrenaran

Espectacle de microteatre el mes passat a La Saleta de Lleida, a càrrec de la Cia. Apropet.

Espectacle de microteatre el mes passat a La Saleta de Lleida, a càrrec de la Cia. Apropet.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

El procés creatiu d’una obra de teatre pot durar uns mesos, un any o tota una vida. Però és possible idear, escriure i representar un muntatge teatral en tot just vint-i-quatre hores? Aquest és l’experiment que es portarà a terme aquest cap de setmana que ve a La Saleta de Lleida, l’espai d’arts escèniques reobert fa uns mesos al carrer Ballester. A més, aquesta experiència nova a la capital del Segrià prendrà forma de competició entre tres equips diferents, format cadascun per un dramaturg, un director i diversos actors. Responsables de La Saleta van informar que “ja comptem amb tres equips inscrits per aquesta primera edició, formats per persones vinculades a l’àmbit teatral de la ciutat i també a l’Aula Municipal de Teatre”. La mecànica d’aquest experiment teatral serà molt simple: dissabte a les 19.00 hores es presentaran els equips a La Saleta i es donarà inici a l’activitat i al compte enrere del rellotge, vint-i-quatre hores per crear una peça teatral d’una durada aproximada de vint minuts. En aquell moment, els equips rebran també els possibles arguments que hauran de tractar a les obres (vegeu el desglossament). A partir d’aleshores, quedaran tancats fins diumenge a la tarda, quan està previst que les tres obres resultants s’estrenin davant del públic a partir de les 18.00 i amb repetició de la sessió a les 19.30 h. L’entrada costarà 8 €.

La Saleta va nàixer el 2015 de la mà de la companyia Improsia, però va tancar les portes el novembre passat. Al març va reobrir amb nova direcció i amb oferta d’espectacles de proximitat per a tots els públics.

El públic proposa arguments Els tres equips participants en aquesta singular experiència teatral no coneixeran fins dissabte a la tarda la temàtica sobre la qual hauran de crear els respectius muntatges teatrals en tot just vint-i-quatre hores. En aquest sentit, La Saleta proposa al públic potencial i als interessats que enviïn arguments a través de la pàgina web (www.lasaletalleida.com) i les xarxes socials. Entre les propostes que es rebin, l’organització escollirà les que consideri més adequades i, mitjançant un sorteig, se n’adjudicarà una a cadascun dels tres equips participants.

tracking