SEGRE

La final del Concurs de Piano Ricard Viñes comptarà amb una orquestra simfònica

El primer premi dobla la dotació econòmica, fins als 12.000 euros

L'acte de presentació de la 23a edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes.

La final del Concurs de Piano Ricard Viñes comptarà amb una orquestra simfònicaAjuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes incrementa la dotació econòmica dels premis i incorpora l’acompanyament de l’Orquestra Simfònica del Vallés en el concert de la prova final.

Així ho ha avançat aquest divendres l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, en el decurs de la presentació de la 23a edició del concurs pianístic, que també a comptat amb la presència de la tinent d’alcalde Rosa M. Salmeron; el director del concurs, Jordi Benseny; la directora de l’Auditori Municipal Enric Granados, Puri Terrado; el director del Conservatori, Lluís Boix, i els patrocinadors.

Ros ha afirmat que ambdues novetats situen “el concurs internacional de piano Ricard Viñes al mateix nivell que els millors concursos de piano nacionals i internacionals d’arreu del món i serviran per donar a conèixer Lleida i la música de Ricard Viñes encara més”. Finalment, el paer en cap ha agraït molt especialment els sponsors la seva col·laboració en aquesta iniciativa.

Un centenar de concursants de diferents edats i procedències han sol·licitat participar en el concurs, una xifra rècord en la història d’aquesta iniciativa, tot i que els seleccionats han estat una trentena.

Una altra de les novetats és que només hi haurà tres finalistes. El primer classificat guanyarà 12.000 euros, el doble que en les anteriors edicions.

La presentació de la nova edició del concurs ha finalitzat amb la interpretació de piano de l’obra Preludi opus 23 nº 5 de Rakhmàninov, a càrrec de l’alumne de sisè de Grau Professional Pablo Alonso Pérez.

tracking