SEGRE

AUDIOVISUAL CONCURS

El català, una llengua de cine

Els col·legis Episcopal i Riu Segre de Lleida guanyen dos dels premis Llanterna Digital || Pompeu Fabra, protagonista de la dotzena edició del certamen

Foto final de grup amb la majoria de premiats en el concurs, ahir a l’Espai Orfeó de Lleida.

Foto final de grup amb la majoria de premiats en el concurs, ahir a l’Espai Orfeó de Lleida.OSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Espai Orfeó va acollir ahir l’entrega de premis de la dotzena edició del concurs de curtmetratges en català i occità Llanterna Digital, creat des de Lleida per la Generalitat i en el qual col·labora el grup SEGRE. Ester Franquesa, directora de Política Lingüística, va assistir a l’esdeveniment i va oferir el discurs de tancament, en el qual va reivindicar la tasca de normalització de la llengua catalana per part del seu departament i de certàmens com el Llanterna. A més, aquesta edició homenatjava la figura de Pompeu Fabra, un dels personatges més rellevants de la lingüística catalana. El premi per a centres d’educació primària va ser per al col·legi Riu Segre de Lleida per Manlleus, una obra sobre els estrangerismes catalanitzats. L’Institut La Garrotxa (Olot) va rebre el guardó per a centres d’educació secundària pel seu vídeo El xiclet del temps, un homenatge al músic Pau Riba. David Ruiz (Girona) va guanyar en la categoria de curts de fins a 3 minuts per Aïllats, una crítica a les xarxes socials i la tecnologia. Va entregar aquest premi Juan Cal, director executiu de SEGRE.

Alícia, un curt de terror del barceloní Daniel Muñoz, va resultar premiat en la categoria per a obres de màxim 15 minuts de durada. Per falta de qualitat audiovisual en els participants, el jurat va creure oportú deixar desert el premi per a la comunitat universitària, i el corresponent a la votació popular es va entregar al col·legi Episcopal de Lleida per la seua obra sobre intel·ligència emocional Coses boniques. Els alumnes guanyadors van pujar a l’escenari per protagonitzar el moment més emocionant de l’esdeveniment.

L’entrega de premis podrà veure’s a Lleida TV dissabte (22.30) i diumenge (19.30).

tracking