SEGRE

INSTAL·LACIONS ARTÍSTIQUES PROJECTE

Art i paisatge a la Segarra amb tretze artistes de la comarca

Accions dissabte en una ruta de 12 km entre Montoliu, Montornès i l’Ametlla

L’artista Carlota Herebia, impulsora del ‘Garbuix a la Segarra’.

L’artista Carlota Herebia, impulsora del ‘Garbuix a la Segarra’.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un col·lectiu de tretze artistes de la Segarra estrenarà dissabte vinent al matí el projecte Garbuix a la Segarra. Es tracta d’un itinerari de 12 quilòmetres seguint la ruta del Cercavins, entre Montoliu, Montornès i l’Ametlla de Segarra, en la qual cada artista protagonitzarà una acció a l’entorn bé en forma d’instal·lació, pintura o escultura. Carlora Herebia, impulsora del projecte, va explicar que les obres presentades quedaran absorbides pel mateix paisatge o es retiraran posteriorment. L’objectiu és “aconseguir que el poc conegut paisatge de la Baixa Segarra sigui el marc natural de cada obra”.

En aquest sentit, es pretén que la combinació amb l’entorn natural, la diversitat agrícola i l’arquitectura popular permeti superar el marc típic de les exposicions en sales tancades per quatre parets. De la mateixa manera, es busca que cada obra sigui un descobriment, “una sorpresa” durant l’itinerari. Es proposa també un recorregut sense hora de sortida, per evitar les dificultats de contemplació que imposen les sortides en grup. Per a Herebia, la proposta, que té pretensions de continuïtat anual, s’ha presentat als artistes com “una experimentació de comunicació a través del seu propi entorn”.

Els artistes que hi participaran són Alba Cuñé, Agnès Pla, Roser Sàrries, Carme Espina, Xavi Fonoll, Manescal (Guillem Duc), Joan Codina, Pilar i Eulàlia Calçada, Marta Foix, Ramon Sala, Eugènia Palau i la mateixa Carlota Herebia.

tracking