SEGRE

PATRIMONI ANIVERSARI

Seu Vella 'centenària' en un any clau per a les obres i la Unesco

Jordi Savall, estrella en la celebració de la declaració de monument el 1918

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La música antiga de tot un referent mundial com Jordi Savall al capdavant del conjunt Hespèrion XXI va posar ahir el colofó a la celebració del centenari de la declaració de la Seu Vella com a monument nacional. Després d’un repic de campanes al migdia, més de tres-centes cinquanta persones van omplir a la tarda la nau central per disfrutar del concert del músic d’Igualada, un magnífic regal d’aniversari per al monument més emblemàtic de Lleida.

El 12 de juny del 1918, quan l’edifici encara era una caserna militar, el llavors ministeri d’Instrucció Pública i Belles Arts va comunicar una reial ordre per la qual el rei Alfons XIII “s’ha dignat a resoldre que sigui declarada la Catedral vella Monument Nacional, quedant sota la salvaguarda de l’Estat i la immediata vigilància i custòdia de la comissió provincial de Monuments de Lleida”.

L’aniversari es completarà a les Festes de Tardor, al setembre, amb una acció visual al Turó. El centenari ha començat aquest 2018 amb un 13,3% més de visites fins al maig i podria “arrodonir-se si es compleixen les expectatives sobre les obres de restauració” –que podrien licitar-se abans de final d’any, amb dotze mesos de retard– i la presentació a la tardor del dossier definitiu de la candidatura del Turó a Patrimoni Mundial de la Unesco.

Concurs de cartells per al Dia de la Seu Vella Els Amics de la Seu Vella han convocat per segon any consecutiu un concurs per triar el cartell anunciador de la propera edició del Dia de la Seu Vella, l’últim cap de setmana d’octubre. El premi està dotat amb 500 euros i el termini de presentació de propostes a la seu de l’associació (carrer Vila Antònia, 3) es tancarà el dia 19 de juny. Les bases es poden consultar a www.amicsseuvellalleida.org.

Més de 350 persones van omplir ahir la nau central de la Seu Vella per assistir al concert d’aniversari.

Més de 350 persones van omplir ahir la nau central de la Seu Vella per assistir al concert d’aniversari.LLEONARD DELSHAMS

tracking