SEGRE

16 de juny

Falles de Durro

Balls, una missa i el dinar popular marquen la festa de durro, que inclou la baixada de falles, la primera de la temporada a la vall

Falles de Durro

Falles de Durro

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El foc purificador irromp en escena dissabte a la crida de la festa major de Durro. Apujarà el teló de la temporada fallaire a la Vall de Boí, que s’acomiadarà a Llesp el 21 de juliol.

El compte enrere s’iniciarà, però, divendres, amb un ball animat per Jordi&Gemma. L’endemà, la ja tradicional missa de Sant Quirc i el dinar popular i una sessió de ball escalfaran l’ambient per la llarga vetllada, que engegarà motors amb el descens de falles per part dels petits. Passaran el relleu als adults, que baixaran des del faro guiats pel fadrí major o cap de colla. El primer tram, caminant, i seguidament corrent fins a arribar a bon port. Allí els músics toquen la tonada de les falles, es recorren els carrers i finalment es llancen en una foguera. Serà el moment de bellugar el cos al ritme de Welcome Band, que marcaran nota pels volts de l’hora de les bruixes. Un bingo i les versions de A Todo gas, fins que surti el sol, rubricaran la nit.

Per tots aquells que no en tinguin prou amb l’experiència, hi ha més cites al calendari. La jornada més atapeïda, la nit de Sant Joan, amb baixades a Boí Casós, El Pont de Suert i Vilaller. La serp de foc també desembarcarà a Senet, Barruera, Erill la Vall, Taüll i, per postres, Llesp.

tracking