SEGRE

17 de juny

Falles de la Pobla

La localitat acull el primer festival transfronterer de cerveses de muntanya i celebra les falles

Enguany hi haurà fallaires de tots dos sexes

Enguany hi haurà fallaires de tots dos sexes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Pobla pica l’ullet al Pirineu per partida doble. Estrena el primer festival de cerveses de muntanya, Red Mountain Beer Fest, i convoca les falles, una de les primeres cites de la temporada.

El festival donarà el tret de sortida a l’agenda, on s’aixopluguen tant un espai gastronòmic com una zona infantil, maridatges de cervesa i formatges o la música, invocada per República Rumbera, Hey Pachucos i un DJ. L’endemà, es fusionarà amb el tradicional programa de les festes del foc. Engegarà motors amb el musical MusicVille, interpretat per les corals Els Raiers i Valldeflors. Un vermut musical amb gastronomia de muntanya prepararà una tarda carregada de simbolisme. A les cinc es concentraran els fallaires, enguany amb representació paritària, ja que s’incorporen un mínim de nou dones.

Es prepararan per pujar la muntanya de Santa Magdalena amb les falles d’avellaner i pi sec construides els dies previs.

Mentrestant, les pubilles es preparen per trobar-se al Molí de l’Oli quan la nit és a punt de caure.

Cap a les deu, les pubilles i la resta de poblatans aniran a esperar els fallaires que, quan arriben, pugen en processó fins a l’església per fer-li una ofrena a la Mare de Deu de Ribera. La sardana i el ball animat per Bossonaya posaran el colofó

tracking