SEGRE

Les obres del nou Museu Morera començaran al setembre

L'alcalde i els representants de les empreses adjudicatàries han signat aquest dilluns el contracte per dur-les a terme

Imatge de la signatura del contracte d'obres.

Les obres del nou Museu Morera començaran al setembreÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha firmat aquest dilluns el contracte d'obres del futur Museu d'Art de Lleida, l’actual Museu Jaume Morera, que es construirà en l'edifici de l'antiga Audiència Provincial. Les obres aniran a càrrec de la UTE formada per les empreses lleidatanes Benito Arnó, Acsa, Obras e Infraestructuras i José Antonio Romero Polo, que és la que va obtenir una millor puntuació tècnica i la millor oferta econòmic. En la signatura del contracte aquest dilluns l’UTE ha estat representada per Alexandre Perpinyà, Agustí Bordalda, Joan Albert Arqués i Josep Maria Verdú.

Ros ha destacat que “és important que el Museu Morera després de 100 anys tingui una seu definitiva pensada per a ser museu, una pinacoteca de les més representatives d'Espanya quant a pintura i escultura de la primera part del segle XX".

L’alcalde ha anunciat que les obres podran iniciar-se al setembre, un cop fets els tràmits previs i completat el trasllat dels treballadors municipals que ara ocupen l'edifici. La durada prevista de les tasques de rehabilitació de l'edifici per a convertir-lo en un nou Museu és de 25 mesos.

Les obres compten amb un pressupost total de 4.470.950 euros (3.695.000 euros + 775.950 €euros d'IVA), un 8,5% menys que el preu fixat inicialment en la licitació. Les obres del Museu Morera es financen amb l'aportació municipal, fons de la Generalitat, de la Diputació, els ajuts del fons europeus del Fons Feder i els de l'1,5% aportats pel Ministeri de Foment.

En nom de la UTE, Agustí Bordalba ha destacat la satisfacció que suposa per a tres empreses de Lleida poder dur a terme una obra tan emblemàtica per a la ciutat. "El caràcter local de les tres empreses ens genera un plus de responsabilitat que s'ha de traduir en una millora en l'execució de l'obra", ha afirmat.

Inventari general Mentre no disposa d'una nova seu, el Museu d’Art Jaume Morera treballa per donar a conèixer el seu important fons. Actualment exposa 'Inventari general', una mostra que conté prop de 200 obres de la seva col·lecció de diversos autors i èpoques, plantejada com un aparador públic de les reserves del Museu que tramet l’èxit i la riquesa de la col·lecció.

tracking