SEGRE

POLÍTICA CULTURAL EQUIPAMENTS

Compte enrere per al nou Morera

Les obres de rehabilitació de l’edifici de l’antiga Audiència a la rambla Ferran començaran al setembre || La Paeria firma el contracte amb les constructores adjudicatàries del concurs

alt

Creat:

Actualitzat:

La Paeria va fer ahir el pas definitiu per convertir l’antiga Audiència de Lleida, a la rambla Ferran, en el futur Museu Morera al firmar el contracte d’obres amb les constructores lleidatanes adjudicatàries del concurs per a la rehabilitació de l’edifici. És el penúltim tràmit administratiu abans de posar fil a l’agulla. En el termini màxim d’un mes s’oficialitzarà la preceptiva acta de replanteig d’obres, que presumiblement arrancaran al setembre, com van avançar ahir els representants de Benito Arnó, Sorigué i Romero Polo, la Unió Temporal d’Empreses (UTE) que va guanyar el març passat el concurs amb una oferta de gairebé 3,7 milions d’euros. Abans també s’acabarà de buidar l’edifici amb la recol·locació dels funcionaris en altres espais municipals de la ciutat.

L’alcalde, Àngel Ros, va recordar que serveis com els de Protecció Civil s’han resituat a l’edifici de la Guàrdia Urbana i durant aquest mes de juny s’anirà materialitzant la reubicació d’altres petits grups de funcionaris, a l’espera d’ultimar també les properes setmanes l’adequació de Mercolleida per acollir una altra part dels treballadors.

Val a recordar que la rehabilitació de l’edifici com a seu definitiva del Museu d’Art de Lleida té un termini de vint-i-cinc mesos, per la qual cosa la inauguració està prevista cap a la tardor de l’any 2020. Ros va destacar que “és l’únic projecte de ciutat en els últims quinze anys que compta amb cofinançament de cinc administracions: Paeria, Generalitat, Diputació, Estat i Unió Europea”. En aquest sentit, la suma de subvencions previstes s’acosta als 4,5 milions d’euros.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va assegurar que “aquesta obra actuarà de tractor per a la transformació de la rambla”. La tinent d’alcalde de Cultura, Montse Parra, es va felicitar per “la materialització d’una seu definitiva per a una col·lecció d’art envejable que es mou per Lleida des de fa cent anys”. En representació de l’UTE, Agustí Bordalba (director general de Romero Polo), va afirmar que “vam fer una oferta molt bona tècnicament i econòmicament ens vam ajustar tot el que vam poder”.

Ros, Parra i Larrosa, ahir a la Paeria amb els representants de Benito Arnó, Sorigué i Romero Polo.

Ros, Parra i Larrosa, ahir a la Paeria amb els representants de Benito Arnó, Sorigué i Romero Polo.ÓSCAR MIRÓN

tracking