SEGRE

23 de juny

Falles d'Isil

El correfoc i la nit jove inicien el programa festiu, que reserva per dissabte l’acte estrella, la baixada de falles des del faro

Falles d'Isil

Falles d'Isil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Isil ja ho té tot a punt per viure la nit més important de l’any. Milers de visitants s’atansaran a la localitat pallaresa per viure a primera línia la gran festa de foc, que recorre el Pirineu d’una banda a l’altra.

Un foc, però, que ja esclatarà la vigília, de la mà dels diables Valls d’Àneu. El seu correfoc donarà pas a una nit jove, protagonitzada per Sixtus, un dj i les versions dels Pascual&Els Desnatats, alguns dels membres de la Terrasseta de Preixens.

Per l’endemà, es reserva la gran traca. A les cinc es concentraran els i les fallaires, per tal de sortir cap al Faro, on quedaran a l’espera. Quan es fa fosc, a Isil s’encén la Falla Major, el senyal per començar el descens. Carreguen les Falles i comencen a baixar en direcció al poble formant una serp de foc. I l’arribada, les fadrines els reben amb un got de vi, un tros de coca i un ramet de flors. Tot seguit començaran el recorregut pel poble fins a la Falla Major on llencen totes les falles creant una gran foguera, al voltant de la qual ballaran les danses tradicionals. I, finalitzarà la nit al ritme que marcaran The Welcome Band i dj Lato.

Encara no recuperats de la nit més curta de l’any, tindrà lloc la missa de Sant Joan, seguida del vermut popular. La segona vertical al Faro, el campionat de bitlles i un berenar amenitzat pel duet Axis posarà a un intens cap de setmana.

tracking