SEGRE

PATRIMONI ART

La consellera Borràs inaugurarà l'espai de Sixena del Museu

Els treballs de remodelació del discurs expositiu van començar dilluns

La taula ‘Jesús entre els doctors de la llei’ acompanyarà les quatre que ja exhibeix el Museu de Lleida.

La taula ‘Jesús entre els doctors de la llei’ acompanyarà les quatre que ja exhibeix el Museu de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena d’operaris van començar dilluns a treballar en la primera part de la remodelació del discurs expositiu del Museu de Lleida, a l’església de l’antiga Llar de Sant Josep, el mateix dia que va arribar a l’equipament la taula Jesús entre els doctors de la llei, cedida pel MNAC i originària del monestir de Sixena (vegeu el desglossament). Les previsions són que les tasques s’allarguin una setmana i que dilluns quedi definitivament instal·lada l’esmentada taula al costat de les altres quatre amb les quals ja compta el museu lleidatà. Com ja va avançar SEGRE, el Museu de Lleida aprofitarà, entre altres modificacions, per fer canvis a la nau central, on s’instal·larà una gran vitrina d’uns sis metres de llarg dedicada a les ceràmiques policromades de Lleida i la seua dispersió pel territori. Per això, aquest espai estarà tancat al públic mentre durin els treballs. Una vegada finalitzats, ja tornarà a ser visitable.

Tanmateix, la inauguració oficial està prevista uns dies més tard, a finals de la primera setmana de juliol, previsiblement el divendres 6, amb la nova consellera de Cultura, Laura Borràs. La seua presència serà una manera clara de recolzar l’equipament lleidatà després que aquesta remodelació sigui la conseqüència dels fets del passat 11 de desembre, quan la Guàrdia Civil va entrar per escortar els operaris d’Aragó que es van emportar, per ordre judicial, 44 peces del Museu originàries de Sixena. Val a recordar que al setembre la pintura gòtica internacional prendrà protagonisme on abans estaven les caixes sepulcrals, també traslladades a Aragó.

Un viatge amb extrema cura

La taula del retaule major de Sixena va viatjar dilluns del MNAC al Museu de Lleida sota cures extremes. El trasllat es va realitzar en una camioneta amb dos xòfers, amb la taula protegida en una caixa isotèrmica a mida, amb escumes aïllants, ignífugues, neutres, anticops i antixilòfags al seu interior, segons va publicar ahir El Periódico. Una conservadora del MNAC va consignar en un informe l’estat de la peça. Quan es desembali al Museu de Lleida dilluns, una conservadora del museu l’examinarà per comprovar que no ha patit danys.

tracking