SEGRE

PATRIMONI ART

El Museu fa lloc per a Sixena

Retardada a finals de setmana la col·locació de la taula ‘Jesús entre els doctors de la llei’ cedida pel MNAC || També s’instal·larà el ‘Calvari de Tragó’

Imatge de la taula ‘Jesús entre els doctors de la llei’.

Imatge de la taula ‘Jesús entre els doctors de la llei’.MUSEU DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La instal·lació de la taula originària del retaule major del monestir de Santa Maria de Sixena Jesús entre els doctors de la llei a l’espai del Museu de Lleida dedicat al cenobi oscenc (a l’antiga Llar de Sant Josep), prevista per ahir, s’ha retardat fins a finals d’aquesta setmana. Quan estigui col·locada podrà admirar-se al costat de les altres quatre peces del mateix retaule amb què ja compta el museu lleidatà (sant Agustí i sant Ambròs i dos fragments de subpredel·la de sant Pere i sant Pau).

Alhora, els tècnics resituaran el Calvari de Tragó (XII-XIII) de manera que aquesta creu pugui ser admirada des de l’anvers i el revers. Les dos peces estan cedides pel Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) per la qual cosa tot el procés d’acomodació en el nou espai ha d’estar supervisat tant per tècnics del MNAC com del Museu de Lleida, com estableixen els protocols.

Val a recordar que aquests treballs corresponen a les tasques de remodelació del discurs permanent a les quals s’ha vist obligat el Museu de Lleida després que la Guàrdia Civil s’emportés per ordre judicial, l’11 de desembre del 2017, les obres originàries de Sixena cap a Aragó.

De moment, l’espai que ocupaven les escultures de santa Anna de Gabriel de Jolie (ara a Aragó) ja està ocupat per les pintures de santa Eulàlia i santa Madrona i de santa Llúcia i santa Àgueda.

A més, la nau central de l’antiga Llar de Sant Josep ja llueix la primera de les vitrines que acollirà la ceràmica lleidatana del XVII i també s’ha començat a treballar en la nova il·luminació de l’espai.

La consellera Borràs: “el Museu de Lleida va més enllà de Sixena” La consellera de Cultura, Laura Borràs, va afirmar ahir al programa L’entrevista de La Xarxa que “el Museu de Lleida va molt més enllà de Sixena” i va recordar que “no s’ha deixat de treballar per dotar de contingut el museu i que es vegi una altra vegada ple de cultura”. Precisament està previst que sigui la consellera que inauguri la remodelació del discurs del museu a finals de la setmana vinent, probablement el dia 6, després de visitar al costat del president Quim Torra el festival de folk Smithsonian Folklife Festival de Washington, en el qual Catalunya participa com a cultura convidada. La seua presència a Lleida pot entendre’s com una manera clara de donar suport a l’equipament lleidatà després dels lamentables fets del desembre passat. Mentre durin els treballs, aquesta àrea del museu roman tancada al públic, encara que pot visitar-se la resta.

tracking