SEGRE

UNIVERSITAT ACTIVITATS

La UdL impulsa una associació d'historiadors de la Corona d'Aragó

Congrés a Lleida d’estudis medievals

Una sessió del Medieval Meeting que va començar ahir a la UdL.

Una sessió del Medieval Meeting que va començar ahir a la UdL.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat de Lleida (UdL) ha impulsat la creació d’una associació d’historiadors de la Corona d’Aragó per estudiar i divulgar aquest conjunt de territoris que es va desenvolupar a la Mediterrània a partir de la baixa edat mitjana, des dels àmbits de la història, la història de l’art i la literatura. Presidida pel catedràtic de la UdL Flocel Sabaté, aquesta associació es denominarà Societas Historicorum Coronae i reunirà investigadors de Catalunya, València, Aragó, les Balears, Itàlia, França, Grècia, Malta, el Regne Unit i els Estats Units. La nova entitat es presentarà demà dimecres a la Universitat de Lleida, en el marc de la vuitena edició de l’International Medieval Meeting, que va començar ahir i es desenvoluparà fins dijous.

Organitzat pel Grup d’Investigació a Estudis Medievals de la UdL, el congrés reuneix prop de dos-cents experts en aquest període històric procedents d’Itàlia, Polònia, Hongria, França, Argentina, Xile, Brasil, Estats Units, Japó, així com de Catalunya i la resta de l’Estat. Aquest any el congrés se centra en tres grans àrees: les emocions a l’edat mitjana, la cohesió en societats multiètniques i l’art i la litúrgia, aquest últim dedicat en especial al professor Francesc Fité, amb motiu dels seus setanta anys.

L’International Medieval Meeting reuneix uns 200 experts en aquest període de diversos països

També inclourà la presentació de dos llibres: avui, el professor de la Universitat de Saragossa Carlos Laiena presentarà The Crown of Aragon. A singular Mediterranean Empire, una compilació d’estudis que dóna una nova visió de la Corona d’Aragó com un marc d’identitats superposades; i demà l’historiador i crític gastronòmic Jaume Fàbrega parlarà del seu últim llibre, La cuina medieval i renaixentista: moros, jueus i cristians.

tracking