SEGRE

MÚSICA

El 7è Garrigues Guitar Festival s'estrena a la Roca dels Moros del Cogul

Aquest divendres, i certamen tindrà lloc del 6 de juliol al 8 de setembre

El 7è Garrigues Guitar Festival s'estrena a la Roca dels Moros del Cogul

El 7è Garrigues Guitar Festival s'estrena a la Roca dels Moros del Cogul*

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aquest divendres, 6 de juliol a les 21.00 hores, tindrà lloc al Conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul, la primera de les actuacions del Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues.

El concert anirà a càrrec de Lídia Pujol i Guillermo Rizzotto, amb una proposta musical preparada especialment per celebrar els 20 anys de la declaració de Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO al Conjunt rupestre de la Roca dels Moros, espai considerat sagrat i màgic amb més de 8.000 anys d'antiguitat.

Lídia Pujol (veu, textos i cançons) i Guillermo Rizzotto (guitarra i composicions) han preparat un espectacle anomenat La memòria de la pedra, recital de veu i guitarra amb peces instrumentals i cançons que parlen d'amor i llibertat. L'acte inclourà una visita a les pintures i un tast de productes de la terra.

També i aprofitant la visita, el Cogul dóna la benvinguda als assistents al festival amb el grafit Mares de la terra de l’artista lleidatana Lily Brik. El mural, de grans dimensions, és una personalíssima mirada de la Mireia Serra sobre les pintures rupestres de la Roca dels Moros i el paisatge de la vall del Set al seu pas pel poble del Cogul.

El Consell Comarcal de les Garrigues organitza del 6 de juliol al 8 de setembre aquesta setena edició del Garrigues Guitar Festival. Juntament amb els concerts, el públic podrà gaudir de visites guiades, sopars, tasts de vins i de productes de la terra, projecció del documental Emili Pujol, el mestre, i rutes culturals.

Aquest esdeveniment es duu a terme en homenatge al mestre guitarrista i musicòleg garriguenc Emili Pujol (la Granadella, 1886 - Barcelona, 1980) figura representativa internacional de l'instrument de la guitarra al segle XX.

El festival vol apropar les més altes manifestacions de la música per a cordes polsades i impulsar la música culta com a expressió cultural a tots els racons de la seva terra natal. Aquest any en destaca l’ampli ventall musical, que va des del barroc fins a la cançó catalana.

Tot girant al voltant de l’instrument de la guitarra i família, es farà en diversos espais patrimonials del Cogul, Torrebesses, la Granadella, Bellaguarda, les Borges Blanques, Vinaixa, Granyena de les Garrigues, la Floresta, Arbeca, l'Espluga Calba, Juneda i la Pobla de Cérvoles.

Simpòsium Pujol

En homenatge a la figura d’Emili Pujol, que dóna nom al festival, es realitzarà el sisè Simpòsium Pujol entre la Granadella i Torrebesses. La nova inclusió de la població de Torrebesses i un nou projecte en el Mas Janet, refugi del mestre Pujol, són les novetats significatives d’aquesta nova edició del Simpòsium.

Així, les activitats es desenvoluparan entre la Granadella, lloc de naixement, i Torrebesses, lloc de les últimes vivències i inspiracions del mestre, i gràcies al suport dels respectius Ajuntaments.

Un sopar-concert al Castell Palau de Torrebesses el divendres 13 de juliol a les 22 hores donarà el tret d'inici del Simpòsium. Seguirà un dissabte emotiu, a les 19 hores, amb la visita del nou projecte natura a Mas Janet que inclou un tast de vins del Celler Clos Pons i finalitzarà a les 22 hores gaudint d'un concert a l'Església Sant Salvador de Torrebesses amb l’ensemble 22Strings quartet.

El diumenge es podrà gaudir d’un seguit d’activitats recordant la figura d'Emili Pujol a la Granadella amb una passejada, la Ruta Pujol, a les 12.30 hores, a les 18.30 hores amb la projecció del documental “Emili Pujol, el mestre” dirigit per l'investigador i músic, Artur Blasco. L'homenatge finalitzarà amb un concert tribut de qui va ser deixeble del mestre Pujol, Arnaud Dumond.

tracking