SEGRE

TRIBUNALS

La justícia belga deixa lliure Valtònyc

A l’espera de decisió sobre la seua entrega

Imatge d’arxiu del raper mallorquí Valtonyc.

Imatge d’arxiu del raper mallorquí Valtonyc.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El raper Josep Valtònyc, condemnat a Espanya per apologia del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces, va ser posat en llibertat pel jutge d’instrucció belga, a l’espera que un altre magistrat estudiï la seua possible entrega, va confirmar Efe un dels seus advocats, Paul Bekaert.

Bekaert, també advocat de l’expresident català Carles Puigdemont, va confirmar que el músic mallorquí s’ha personat avui davant del jutge d’instrucció belga, qui va decidir posar-lo "en llibertat sense condicions" a l’espera que es resolgui el cas de la seua possible entrega, un procés que tardarà "unes setmanes".

El raper mallorquí, que va abandonar Espanya el passat 24 de maig, quan va concloure el termini que li havia concedit l’Audiència Nacional per entrar a la presó, ha confirmat avui en el seu compte de Twitter que es troba a Bèlgica i ha convocat als mitjans a una roda de premsa aquesta tarda a la capital.

"Avui és un gran dia. Espanya ja no juga en el Mundial però jo segueixo en quarts de final. Roda de premsa a Brussel·les avui a les 17 hores comentant el partit i les jugades clavi", va publicar el músic.

A través d’un correu electrònic, l’artista es va posar directament en contacte amb els mitjans per confirmar els detalls de la convocatòria, en la qual no es va necessitar l’assistència del seu advocat.

D’altra banda, l’advocat Simon Bekaert, fill de Paul Bekaert i altre dels membres de la seua defensa, que comparteix també amb els exconsellers Toni Comín i Meritxell Serret, va afirmar a la mateixa xarxa social que el músic mallorquí s’ha presentat aquest matí davant del jutge d’instrucció belga que ha estudiat l’euroordre d’entrega presentada contra ell.

Després de personar-se davant del jutge va ser posat en llibertat, a l’espera que un altre jutge estudiï la seua extradició, va afegir Bekaert, que va precisar que el músic és "lliure a terra belga".

L’Audiència Nacional va dictar el passat 24 de maig una ordre de crida i cerca nacional, internacional i europea davant de la seua marxa d’Espanya perquè ingressi a la presó i compleixi la condemna de tres anys i mig de reclusió que li va imposar el tribunal.

Des d’aleshores s’especulava sobre el parador del raper, fins que fa una setmana l’artista va publicar una fotografia a Twitter en la que s’intuïa que podria ser a Bèlgica i, dos dies més tard, la fiscalia de Flandes Occidental confirmés que rebia l’euroordre d’entrega.

tracking