SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES FESTIVAL

El Dansàneu, a la recta final

El certamen estrenarà avui l’espectacle ‘Galeuscat’, produït en residència a les Valls d’Àneu || El Pont d’Arcalís tancarà el programa de concerts

El violinista Joel Bardolet i els ballarins de la companyia Mal Pelo, dijous a l’església de Son.

El violinista Joel Bardolet i els ballarins de la companyia Mal Pelo, dijous a l’església de Son.JOAN BLANCO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 27 edició del Dansàneu, Festival de Cultures del Pirineu, entra avui a la recta final. Després d’una intensa setmana marcada per propostes més contemporànies, la programació farà avui una picada d’ullet al territori amb un doble programa a partir de les 20.00 hores a l’església de Santa Maria d’Àneu: la música d’El Pont d’Arcalís amb la dansa de l’esbart dansaire Laurèdia d’Andorra la Vella, als quals precedirà l’espectacle Pilar de dos, projecte guanyador del Premi Delfí Colomé de dansa 2017 convocat pel departament de Cultura de la Generalitat, el festival Ésdansa de les Preses i la Fira Mediterrània de Manresa.

Prèviament, avui al migdia a Alós d’Isil tindrà lloc la presentació de l’espectacle Galeuscat, produït en residència a les Valls d’Àneu. El projecte, liderat per les veus femenines del conjunt galaicobelga Ialma, el basc Iñaki Plaza i els catalans Manu Sabaté, Ciscu Cardona i Víctor Solana, s’articula partint de tres residències artístiques, la primera celebrada aquesta setmana al Dansàneu, amb la voluntat de créixer i convertir-se en una producció de referència en l’àmbit world music.

D’altra banda, dijous a la nit l’església romànica de Sant Just i Sant Pastor de Son es va omplir per disfrutar de l’actuació del violinista Joel Bardolet, acompanyat per a l’ocasió pels components de la companyia Mal Pelo, els ballarins María Muñoz i Pep Ramis, premis Nacional de Dansa i Ciutat de Barcelona.

Ahir al migdia, l’acció del Dansàneu es va traslladar fins al monestir de Sant Pere del Burgal, a Escaló, amb visita comentada a aquesta joia del romànic i acció artística a càrrec de la companyia de dansa UNAiUNA. A la tarda, la consellera de Cultura, Laura Borràs, tenia previst assistir a Santa Maria d’Àneu, a Escalarre, a l’espectacle de dansa i música The Bach Project, de Mal Pelo.

El violinista Joel Bardolet i els ballarins de la companyia Mal Pelo, dijous a l’església de Son.

El violinista Joel Bardolet i els ballarins de la companyia Mal Pelo, dijous a l’església de Son.JOAN BLANCO

tracking