SEGRE

La plataforma 'Sijena sí' reclama al bisbe de Lleida les obres del Museu Diocesà

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de membres de la plataforma 'Sijena sí' s’han reunit aquest matí amb el bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, per reclamar els béns de parròquies aragoneses que, segons ells, els pertanyen i que "el consorci del Museu Diocesà no vol tornar-nos malgrat els tribunals eclesiàstics així l’han dit fins en 26 ocasions". El bisbe de Lleida, segons ha explicat després de la reunió d’aquest matí el vicari Victor Manuel Espinosa, "el bisbat té com a funció principal la vida espiritual, la resta són problemes històrics i polítics afegits. Estem sempre disposats al diàleg però no ens correspon a nosaltres solucionar-lo". En aquest sentit, el vicari va apuntar que els governs de Catalunya i Aragó "haurien d’haver dialogat i arribar a un entesa".

El coordinador de 'Sijena sí', Juan Yzuel, ha insistit que "el bisbe de Lleida va reconèixer en seu eclesiàstica el 31 d’octubre que les obres no eren seues encara que ara al maig hagi dit que igual 82 sí ho són. En qualsevol cas, qui s’oposa a tornar-nos el nostre patrimoni és el Museu de Lleida".

Després de la reunió, els membres de 'Sijena sí' es han dirijido al Museu de Lleida per entregar el manifest. Abans han cantat una cançó reivindicativa abans de llegir el manifest de Roda d’Isàvena, del 17 de juny de 2018. "Sijena sí, per justícia i dignitat. La veritat i la raó, del teu costat està", segons la tornada que han cantat els presents, entre els quals diversos alcaldes. Després de la lectura i l’actuació, una tercera part dels membres de la plataforma han entrat al museu.

Un moment de l'actuació i lectura del manifest de la plataforma 'Sijena sí'

La plataforma 'Sijena sí' reclama al bisbe de Lleida les obres del Museu Diocesàlleonard delshams

Un moment de l'actuació i lectura del manifest de la plataforma 'Sijena sí'

La plataforma 'Sijena sí' reclama al bisbe de Lleida les obres del Museu DiocesàLLEONARD DELSHAMS

tracking