SEGRE

ESNOTICIA

Lleida també dóna la nota

La música i les arts escèniques segueixen protagonitzant l’estiu a Ponent amb més d’una vintena de festivals || Sumen prop de dos-cents concerts i altres cites culturals fins al setembre

Un moment de l’actuació de Mal Pelo ahir al festival Dansàneu.

Un moment de l’actuació de Mal Pelo ahir al festival Dansàneu.JOAN BLANCO

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cartellera cultural de l’estiu mostra com la música i les arts escèniques segueixen sent protagonistes a Lleida, amb una vintena llarga de festivals i altres esdeveniments que sumen prop de dos-cents concerts i funcions. Això sí, la majoria són de petit format, allunyats del glamur dels grans festivals de la costa catalana.

Aquella impressió que Lleida es converteix en un desert cultural durant els mesos d’estiu queda cada vegada més allunyada de la realitat. És evident que aquí no hi ha platja i que, per tant, no gaudim del glamur dels festivals amb estrelles internacionals que assolen Barcelona i la costa catalana i que, també s’ha de dir, es beneficien de substancioses subvencions públiques.

Tanmateix, el cartell cultural de Ponent compta aquest any amb una vintena llarga de festivals i esdeveniments diversos, amb una programació que suma prop de dos-cents concerts, representacions i altres activitats fins al setembre. Es tracta en bona part de festivals de petit format i amb un pes destacat de la música clàssica. Cosa que no significa en absolut una qualitat artística més baixa. En aquest sentit, els més de vint municipis que acullen concerts i activitats del Festival de Música Antiga dels Pirineus disfruten així de l’esdeveniment més important d’aquestes característiques al sud d’Europa. I sense oblidar la capitalitat teatral de Tàrrega, que posa al setembre el colofó de l’estiu amb la Fira de Teatre al Carrer, de categoria internacional.

Al voltant d’una seixantena de poblacions gaudeixen d’algun dels concerts d’una vintena de festivals

Paupaterres, Maldaltura, Esbaiola’t, Seu Vella Music Festival, Garriguitar, festivals internacionals de Cervera i Solsona, Juliol de Música i Poesia de Balaguer, Acordionistes d’Arsèguel o el Retaule de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell són alguns dels noms propis d’aquesta oferta cultural estiuenca a Ponent. Igual que el Dansàneu, que avui es clausurarà a la localitat d’Esterri d’Àneu després d’una intensa setmana d’espectacles de música i ball, a més de tallers formatius.

A tots aquests s’afegirà l’any que ve, si les previsions no fallen, un dels grans: l’edició commemorativa del Doctor Music Festival, la celebració del qual està prevista entre els dies 12 i 14 de juliol a Escalarre.

Un moment de l’actuació de Mal Pelo ahir al festival Dansàneu.

Un moment de l’actuació de Mal Pelo ahir al festival Dansàneu.JOAN BLANCO

tracking