SEGRE

FESTIVALS ESTIU

Cervera, capital de la música clàssica

El Curs Internacional de Música començarà el proper dia 22 amb 208 alumnes || El Festival Internacional arriba a la 38a edició i tindrà el seu epicentre en l’edifici universitari

En la presentació, la pianista de Guissona Gal·la Sisquella va interpretar Chopin.

En la presentació, la pianista de Guissona Gal·la Sisquella va interpretar Chopin.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 200 alumnes participaran en la 38a edició del Curs Internacional de Música de la Càtedra Emili Pujol que tindrà lloc del 22 al 29 de juliol a Cervera. És el límit d’aquest curs, que és el més antic de Catalunya i que segons la seua directora, Estefania Balcells, té com a atractiu que es du a terme en una ciutat petita, amb una llarga tradició musical i acompanyat del Festival Internacional, que “porta a Cervera els millors intèrprets”. Així, el festival inclou aquest any catorze concerts entre les gales nocturnes i el Vila Closa, una proposta de petit format que es porta a terme en espais atractius del patrimoni local.

El projecte inclou la XV Fira dels Lutiers. “Serà una setmana màgica i reivindicativa.” Amb aquestes paraules, l’alcalde de la ciutat, Ramon Royes, definia ahir l’esdeveniment musical. El pressupost és de 162.000 euros finançats per la Diputació, la Generalitat, la Paeria i CaixaBank.

El curs compta amb 28 professors, entre els quals destaquen la violinista italiana Gisella Curtolo i la violoncel·lista americana Erica Wise. Els alumnes inscrits són un total de 208, procedents majoritàriament de Catalunya, encara que també n’hi ha més d’una cinquantena de l’Estat espanyol i nou d’Holanda, França, Alemanya i Itàlia. Tots ells estaran allotjats entre la Residència de la Sagrada Família, el gimnàs de l’Institut A. Torroja i famílies de Cervera. Alguns dels inscrits han pogut beneficiar-se de la beca donada per l’Obra Social de CaixaBank. Aquests han de complir un d’aquests tres requisits: pertànyer a una família monoparental o nombrosa, pare o mare a l’atur i/o tenir alguna discapacitat o malaltia mental. La fundació els paga la matrícula del curs.

El festival ha programat un concert reivindicatiu de la llibertat d’expressió

La presentació va tenir lloc ahir durant el matí a l’Auditori de Cervera amb la presència de l’alcalde, Ramon Royes; la directora del Conservatori, Estefania Balcells; el director del Festival Internacional, Jaume Cortadellas; i el director de la Fira de Lutiers, Xavier Balcells. Els dies 26, 27 i 28 tindran protagonisme els alumnes i professors del curs amb propostes de cambra, orquestra i banda. Paral·lelament, el festival Vila Closa ofereix vuit concerts que començaran el dia 22 amb una vetllada de flauta i piano a càrrec de Farroni i Castellà.

Una setmana amb 14 concerts, de l’OJC a Valtonyc

El Festival Internacional ofereix un total de sis concerts nocturns de gran format que inaugurarà el dia 22 l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC), que actuarà amb l’orquestra Andreví de Cervera amb un repertori de Bizet, Sibelius i Toldrà. El dia 24 l’actuació estarà dedicada al músic de Lleida Lluís Virgili, impulsor de la música coral i les cançons populars, i la protagonitzarà el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados. El dia 25 el concert de la Fira de Lutiers anirà a càrrec de quatre violoncel·listes, Les Mademoicelli, coincidint que la fira presenta un violoncel del segle XVII de l’italià Giovanni Grancino.

tracking