SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES ACTIVITATS

Reflexió teatral a Tàrrega sobre l'ús de l'espai públic

Assaig de la companyia Silere abans de l’estrena a la pròxima Fira

La companyia Silere va assajar ahir a Tàrrega el seu nou muntatge itinerant, ‘Proyecto X’.

La companyia Silere va assajar ahir a Tàrrega el seu nou muntatge itinerant, ‘Proyecto X’.SEGRE-TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia Silere, que està formada per Maria Capell i Andrea Paz, exalumnes del màster de creació en arts de carrer de FiraTàrrega, va oferir ahir a la capital de l’Urgell un assaig davant del públic del seu nou espectacle, que té previst estrenar en la pròxima edició de la Fira, del 6 al 9 de setembre.

Sota el títol de Proyecto X, es tracta d’una proposta itinerant que, alterant els fluxos de trànsit de persones i vehicles mitjançant la implantació d’uns cubs metàl·lics, inflables a escala humana, manipula la trama urbana i posa la ciutat en un “estat d’emergència”. Per a l’espectacle, Capell i Paz van comptar amb la participació de mitja desena de voluntaris i la interacció del públic, que no va voler perdre’s aquesta proposta artística.

Les dos creadores proposen una reflexió lúdica i centrada en el joc entorn de la configuració i els usos de l’espai públic, entès com el medi que condiciona la llibertat de moviments dels ciutadans i la construcció de la vida col·lectiva. Un muntatge sobre com els límits externs dialoguen i coarten els límits interns de les persones; una invitació a trencar amb els obstacles que la ciutat imposa en les nostres vides.

Tant Maria Capell com Andrea Paz ja tenen experiència en el certamen. En l’edició del 2016, Capell va presentar-hi Terra condere, mentre que el projecte final del màster de Paz va servir l’any passat per impulsar el muntatge Harinera (Te ganarás el pan con el sudor de tu frente).

tracking