SEGRE

EQUIPAMENTS ARTISTES

Més art d'Óscar Muñoz a la mostra de la Fundació Sorigué

Suma dos noves peces a una exposició visitada ja per més de 5.000 persones

El colombià Óscar Muñoz, al desembre en la inauguració de les seues obres a la Fundació Sorigué.

El colombià Óscar Muñoz, al desembre en la inauguració de les seues obres a la Fundació Sorigué.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 5.000 persones han visitat des del mes de desembre passat l’exposició del creador colombià Óscar Muñoz a la Fundació Sorigué de Lleida. La mostra, l’única de caràcter individual que té l’artista actualment al món, es va prorrogar el mes de maig passat fins al desembre davant d’aquest èxit de convocatòria. Ara, la Fundació Sorigué anuncia una excusa més per visitar-la o revisitar-la amb la incorporació de dos noves peces d’un dels artistes de referència de l’actual panorama internacional, que treballa tècniques tan diverses com la fotografia, el vídeo, el dibuix o les instal·lacions escultòriques. Així, l’exposició titulada des/ materializaciones, que recull un conjunt de les seues obres més representatives, s’ha vist enriquida des d’aquest mes per dos noves videoprojeccions: Distopía (2014) i Hombre de arena (2006-2009).

La Fundació Sorigué també va anunciar l’adquisició per a la seua col·lecció d’art contemporani de les obres d’Óscar Muñoz El Coleccionista i Biografías, totes dos actualment a l’exposició. Val a destacar que aquesta primera gran mostra individual a Espanya, amb una selecció de peces clau en la seua trajectòria artística, ha coincidit amb l’anunci de la concessió a aquest artista de Cali del Premi Hasselblad 2018, considerat un dels guardons de fotografia més prestigiosos del món. D’altra banda, durant aquests mesos, més de 40 centres educatius han realitzat visites guiades gratuïtes a l’exposició, a través del programa pedagògic per a escolars i universitaris de la Fundació Sorigué.

L’obra de Juan Muñoz a Planta, amb 2.500 visites

La Fundació Sorigué també va informar ahir que la monumental instal·lació Double Bind, del madrileny Juan Muñoz (1953-2001), situada a l’espai Planta, a la seu de l’empresa a Menàrguens, ha rebut més de 2.500 visites des de l’obertura a finals del mes d’octubre. L’obra escultòrica, que només havia pogut veure’s íntegra al Tate de Londres, s’estarà cinc anys a Planta.

El colombià Óscar Muñoz, al desembre en la inauguració de les seues obres a la Fundació Sorigué.

El colombià Óscar Muñoz, al desembre en la inauguració de les seues obres a la Fundació Sorigué.LLEONARD DELSHAMS

tracking