SEGRE

POLÍTICA CULTURAL INFRAESTRUCTURES

El bar del Museu de Lleida ja fa un any que està tancat

La ‘paràlisi’ per l’article 155 ha frenat la nova adjudicació del servei || La conselleria vol reobrir-lo l’últim trimestre de l’any

Vista del Museu de Lleida, amb la zona del bar restaurant tancat en primer pla.

Vista del Museu de Lleida, amb la zona del bar restaurant tancat en primer pla.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

El bar restaurant del Museu de Lleida fa pràcticament un any que està tancat al públic després que l’últim adjudicatari d’aquest servei abaixés les persianes l’agost del 2017. Es van esgotar llavors els quatre anys de la concessió atorgada l’estiu del 2013 i el concurs públic per adjudicar aquesta infraestructura a una nova firma concessionària va acabar desert. La tardor passada, la conselleria de Cultura va preparar una nova convocatòria del concurs públic per abans de final d’any, però la situació política a Catalunya després del referèndum de l’1 d’octubre i la polèmica intervenció estatal de la Generalitat per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució van acabar per frenar qualsevol iniciativa. La paràlisi en l’administració autonòmica provocada pel 155 va deixar en els llimbs aquest i altres concursos públics que havien de ser convocats pel departament de Cultura.

Ara, amb una nova legislatura i amb la consellera Laura Borràs al capdavant de Cultura, la maquinària administrativa tornarà a posar-se en marxa. Així ho va precisar a SEGRE el director dels serveis territorials de la conselleria a Lleida, Josep Borrell, a l’afirmar que “des de la secretaria general de Cultura s’està perfilant el plec de condicions per activar de nou aquest i altres concursos públics”. Borrell va comentar que “la voluntat seria poder reobrir el Cafè del Museu durant l’últim trimestre de l’any”.

El concurs públic per adjudicar el servei inclourà unes condicions econòmiques a l’alça

Això sí, el futur concessionari haurà d’afrontar un cànon més elevat que el que desemborsava l’anterior adjudicatari, uns 6.300 euros anuals més IVA. “Els tècnics estan valorant establir una forquilla que, per la banda baixa, partiria d’aquesta xifra, per posar al dia les condicions econòmiques”, va afegir Borrell.

tracking