SEGRE

TRADICIÓ ESDEVENIMENTS

El festival Cruïlla es rendeix a l'espectacle de foc de l'Aquelarre

Un moment de l’actuació, divendres a Barcelona.

Un moment de l’actuació, divendres a Barcelona.MARC CASTELLÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cultura popular es va fer un lloc divendres a la nit al festival Cruïlla de Barcelona. Va ser gràcies a la gran festa del foc i la música de Ponent, l’Aquelarre de Cervera, que per primera vegada en les més de quatre dècades d’història va treure els elements festius de la capital de la Segarra. La festa es va presentar amb una actuació especial i única, creada per a l’ocasió, amb 150 actors, xanquers i músics, a més de mig centenar de membres dels Diables Carranquers de Cervera, acompanyats de percussions, grans estructures teatrals mòbils i la implicació de totes les entitats relacionades amb la festa.

A l’acabar el concert de Gilberto Gil, la companyia va irrompre des de diversos racons fins a l’escenari, amb els diables baixant per les escales que limiten amb l’esplanada del Fòrum. L’espectacle, dirigit pel responsable artístic de la festa, Albert Parra, va ser un aperitiu del XLI Aquelarre, que tindrà lloc del 24 al 26 d’agost. Però el muntatge, que va comptar amb música en directe composta per Xesco Grau, també es va portar a la capital catalana amb l’objectiu d’internacionalitzar els valors i la singularitat d’un corpus festiu que ja és un símbol de la identitat popular catalana.

La segona jornada del festival Cruïlla va comptar també amb la música de Pharrell Williams, Marley, Damian o Prophets of Rage.

tracking