SEGRE

ART EXPOSICIÓ

Animals i poesia omplen de color l'Espai Guinovart

Exposa 40 obres de l’artista d’Agramunt amb mussols, peixos, formigues i papallones || Fins al 30 de setembre

Visitants a l’exposició temporal a l’Espai Guinovart, fins al 30 de setembre.

Visitants a l’exposició temporal a l’Espai Guinovart, fins al 30 de setembre.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Espai Guinovart d’Agramunt va inaugurar ahir l’exposició Guinovart. Animal poètic a la qual es poden veure una quarantena d’obres de l’artista en què apareixen algun dels animals més recurrents a les seues creacions: el mussol, el peix, la formiga i la papallona.

La comissària de la mostra, Judith Barnés, va destacar que “la presència d’animals a l’obra de Guinovart és comuna en tota la trajectòria de l’artista, fet que posa en relleu que la naturalesa i la seua terra, que ell tant estimava i a la qual estava molt vinculat, són elements habituals de les seues creacions”. L’exposició, una visió polièdrica de l’artista, és organitzada en tres àmbits: el Passat viscut presenta la realitat natural, és la infantesa del creador on el mussol s’aixeca com a icona del paisatge d’Agramunt tenint en compte que passava moltes hores a la cabana del bosc del Siscar; el Present contemplatiu expressa la realitat més lírica amb els peixos i el color blau com a protagonistes, que plasmen el pensament, l’espiritualitat, la solitud alhora que la llibertat i la immensitat.

La presència d’animals posa en relleu la naturalesa i la terra que ell tant estimava

Finalment, el tercer àmbit, el Futur esperançador és la realitat social amb la formiga com a col·lectiu en ebullició, treball i la força del conjunt i la papallona com a manifestació de llibertat.

La inauguració va comptar amb les intervencions de Barnés; la presidenta de la Fundació, Maria Guinovart, i Bernat Solé, alcalde d’Agramunt i vicepresident de la Fundació. L’exposició Guinovart. Animal poètic s’emmarca dins l’Any Guinovart i pot visitar-se fins al proper 30 de setembre. L’Espai Guinovart va ser ideat per Josep Guinovart per crear un espai per a la promoció de l’art contemporani i un espai on es pogués veure la seua obra exposada.

tracking