SEGRE

TEATRE CERTÀMENS

Camí per recordar els morts

D’Jade, companyia dirigida per Claudia González, presenta a FiraTàrrega ‘Ohtli’ || Espectacle itinerant inspirat en la festivitat del dia dels morts de Mèxic

D’Jade va oferir ahir doble assaig obert de la seua proposta per la via verda del riu Ondara.

D’Jade va oferir ahir doble assaig obert de la seua proposta per la via verda del riu Ondara.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia D’Jade presentarà en la pròxima edició de FiraTàrrega, del 6 al 9 de setembre, Ohtli, un espectacle itinerant que està inspirat en la festivitat del dia dels morts de Mèxic i que té com a objectiu que el públic connecti amb els seus éssers estimats ja desapareguts. Segons assenyala la directora de la companyia, actriu principal de l’obra i exalumna del Màster de Creació en arts de carrer de FiraTàrrega, Claudia Gónzalez, “recorrem junts un camí, que transcorre per la via verda del riu Ondara al seu pas per Tàrrega, en honor als nostres morts a fi de recordar-los”.

González va revelar ahir, després del doble assaig obert de la seua òpera prima, que “durant el camí apareixen diferents històries que ens porten cap a la memòria d’una àvia i els seus costums o bé a un espectacle de dansa amb màscares, entre d’altres”. Ohtli és un homenatge a l’existència i a la saviesa ancestral, així com un recordatori de la nostra condició efímera, en forma de ritual col·lectiu. L’espectacle forma part del programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega i està especialment indicat per a persones que vulguin trencar amb el tabú de la mort i gaudir alhora d’un tomb per l’entorn del riu, que s’utilitza com a metàfora de la vida. FiraTàrrega ha convidat a l’edició d’aquest 2018 un total de setze espectacles internacionals, entre els quals destaquen les propostes mexicanes i xilenes com la de Claudia González. De fet, el títol de l’espectacle, Ohtli, en nàhuatl (una llengua indígena del país d’origen de González) significa camí.

tracking