SEGRE

Cultura

Esterri d'Àneu, teatre a cada racó

L’onzena edició del festival Esbaiola’t va viure ahir el dia gran amb una gran afluència de públic, sobretot, del pla de Lleida || Esgotades les entrades de bona part dels espectacles

328270_1.jpg

328270_1.jpgORIOL RIART

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La meteorologia es va comportar i un any més l’Esbaiola’t, l’onzena edició del Festival de Teatre de les Valls d’Àneu, va comptar amb una assistència massiva de públic que va omplir de famílies els carrers d’Esterri d’Àneu. Encara que la pluja va fer-hi acte de presència, va ser després del migdia, quan no hi havia cap funció en marxa, de manera que no va entorpir el funcionament del certamen, ni va obligar a suspendre o traslladar cap espectacle. Una de les obres que van congregar més assistents –van ser més de 600– va ser Motosikai, de la companyia finlandesa Race Horse Company. De fet, el muntatge es repeteix aquest matí i les entrades ja estan esgotades. Això sí, per als qui es quedin fins a la clausura, que serà a les 20.00 h, ahir al tancament d’aquesta edició encara quedaven localitats per a la tercera i última funció d’aquest divertit i esbojarrat espectacle de carrer. Aquesta era una de les obres més esperades d’ahir, però la jornada va comptar també amb espectacles com Ludere, fruit d’un taller impartit per Enric Blasi (un dels directors artístics del festival i membre de La Baldufa) als alumnes de l’Aula de Teatre, que aborda la violència de gènere (arran de les últimes polèmiques sorgides amb la sentència de La Manada) a través del conte de La caputxeta vermella. El segell lleidatà (a més de La Baldufa) hi va ser present amb la companyia Zum-Zum Teatre i el seu conegut Titiritriki. Els organitzadors esperaven ahir que un altre dels èxits indiscutibles de la jornada fos un dels últims espectacles del dia, l’estrena d’Avis Bidon, un muntatge de circ de La Compagnie, una companyia francesa l’obra de la qual acaba entonant L’Estaca. Entre els espectacles exteriors va destacar El carrer és nostre, de Always Drinking Marxing Band, que ha pogut veure’s en diversos festivals europeus.

Fonts de l’organització es van mostrar ahir en declaracions a SEGRE molt satisfets per l’acollida del festival, que compta majoritàriament amb públic de Lleida i rodalies. Així mateix, van assenyalar que no es plantegen ampliar la capacitat “perquè el públic familiar és exigent i no vol ni cues ni aglomeracions”, van explicar. El que no descarten és intentar atreure visitants d’altres llocs de Catalunya. Pel que es fa a incrementar el nombre de dies, opinen que “es tracta d’una decisió política, perquè suposaria una notable ampliació del pressupost”. Això sí, un dels reptes que es marquen és “potenciar més els dies entre setmana com dijous i divendres”, van explicar les mateixes fonts. “És cert que aquest any s’ha vist molt públic des de dijous, però des de sempre el dia gran és dissabte i estaria bé incrementar o repartir l’afluència cap a la resta de dies”. El certamen abaixarà avui el teló i, ahir al tancament d’aquesta edició, ja s’havien esgotat les entrades per a nombrosos espectacles previstos per a aquesta jornada de clausura en la qual, a més, acompanyen les prediccions meteorològiques. En aquest sentit, ahir es van vendre gairebé la totalitat de localitats, únicament van quedar algunes entrades per a muntatges que eren el resultat de sengles tallers impartits durant el dia. En aquesta edició, l’Esbaiola’t acull trenta-dos espectacles de vint-i-vuit companyies que han fet les delícies del públic des de dijous passat i fins avui. En total, el públic ha pogut gaudir de vuitanta-vuit activitats i funcions.

328270_2.jpg

328270_2.jpgORIOL RIART

328270_3.jpg

328270_3.jpgORIOL RIART

328270_4.jpg

328270_4.jpgORIOL RIART

328270_5.jpg

328270_5.jpgORIOL RIART

328270_6.jpg

328270_6.jpgORIOL RIART

tracking