SEGRE

PATRIMONI CONSTRUCCIONS

El Castell de les Sitges tindrà un entorn de protecció

Acord aprovat per l’Executiu

Imatge d’arxiu del Castell de les Sitges.

Imatge d’arxiu del Castell de les Sitges.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Castell de les Sitges, ubicat al municipi Torrefeta i Florejacs de la Segarra, disposarà d’un entorn de protecció després de complir-se tots els tràmits perceptius, segons va acordar ahir el Govern de la Generalitat.

El castell data del segle XI i la seua història és paral·lela a la del Castell de Florejacs, situat a l’oest de Guissona. La construcció, considerada Bé d’Interès Cultural de Lleida, es pot admirar des de diferents punts de la zona. Per aquesta raó, és necessari controlar les condicions de visualització del monument. La delimitació del seu entorn de protecció pretén preservar la vista correcta del monument, així com la integració harmònica de les possibles edificacions i instal·lacions futures, les quals podrien alterar el paisatge de no ser supervisades i construïdes sense un pla organitzatiu.

D’altra banda, el Govern també va anunciar ahir que declararà Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de conjunt històric la colònia de la família Pons, a Puig-reig (Barcelona), situada a la vora dreta del riu Llobregat. Els orígens històrics de la colònia es remunten al segle XIX.

tracking